Over dit artikel

Het wetsvoorstel Wet invoering minimumuurloon is aangenomen in de Eerste Kamer. In Nederland bestaat er geen wettelijk minimumuurloon. De invoering van een wettelijk minimumuurloon leidt tot een eerlijker en transparanter minimumloon. De hoogte van het minimumloon per uur wordt hierdoor niet alleen voor iedereen gelijk, maar ook inzichtelijker.

Het uurloon hangt af van het aantal uren dat een fulltime werkweek bedraagt in een organisatie. In sommige organisaties is dat 40 uur per week, bij andere bijvoorbeeld 38 of 36 uur. Maar het kabinet wil per 1 januari 2024 een minimumuurloon invoeren met de Wet invoering minimumuurloon.

Met de Wet invoering minimumuurloon hangt het minimumloon per uur straks niet meer af van de lengte van de werkweek. Minimumloonverdieners die meer dan 36 uur per week werken, gaan er daarbij op vooruit. Het minimumloon per week en per dag wordt geschrapt. Het minimumloon per maand blijft wel in de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML) staan. Dit is namelijk nodig voor de uitvoering van diverse socialezekerheidsuitkeringen en tegemoetkomingen.

Voor meer informatie klik hier.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Monique Straver senior payroll consultant
073 6409712
m.straver@aag.nl