Over dit artikel

Zorgorganisaties slagen er steeds beter in om nieuw personeel te werven. De instroom in zorg- en welzijnsopleidingen groeit en ook het aantal werknemers dat (uiteindelijk) komt werken in de sector zorg & welzijn stijgt fors. Statistieken van het CBS laten zien dat in het eerste kwartaal van 2019 ongeveer 150.000 mensen zijn ingestroomd in de sector zorg & welzijn. Een stijging van 10 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. Maar vorig jaar introduceerde de commissie Werken in de Zorg de metafoor vergiet. De instroom in de sector is dan wel toegenomen, maar mede door de grote uitstroom worden personeelstekorten niet opgelost. Dit beeld is verontrustend.

Waarom kunnen de zorgorganisaties deze nieuwe mensen niet goed vasthouden? Volgens het rapport van de commissie schort het in de sector aan loopbaanperspectief, goed werkgeverschap en organisatie van arbeid. Het is wetenschappelijk onderzocht dat ‘bevlogen aan het werk zijn’ een van de basisbehoeften van medewerkers is. Behoefte aan autonomie, verbondenheid ervaren en het gevoel hebben dat je competent bent in hetgeen van je gevraagd wordt; aandacht hebben voor werkgeluk is het speerpunt voor zorgorganisaties. En dat doet iedere organisatie anders.

De dag van het werkplezier in de zorg

Jaarlijks staat de laatste dinsdag van januari in het teken van ‘De dag van het werkplezier in de zorg’. Op deze manier wordt er een positieve impuls gegeven aan het imago en de arbeidsmarktpositie van de zorg in Nederland. Ten opzichte van andere sectoren zijn de werkstress en het aantal regels en protocollen in de zorg hoog. En dit komt het imago van de zorg als werkgever niet ten goede.

Collega Mariëlle van Doorn haalde deze dag inspiratie op en sprak met zorgmedewerkers over de mooie kanten van het vak. Er zijn diverse factoren van invloed op het stimuleren van werkplezier, zoals het nastreven van een gezamenlijk doel, ruimte voor autonomie en zorgen voor inclusie, maar ook erkenning geven voor hun vakmanschap. Wanneer medewerkers meer plezier in hun werk ervaren, heeft dat direct effect op onderlinge samenwerking, reducering van het ziekteverzuim en het verhogen van de gastvrijheidsbeleving binnen de organisatie en richting de cliënten.

Kortom: door meer aandacht te besteden aan het werkplezier van medewerkers in de zorg, kan de uitstroom mogelijk flink worden beperkt.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!