Over dit artikel

Op 16 september hield AAG een webinar over de beleidsregels 2022. Met een mooie, grote (digitale) opkomst werden de deelnemers meegenomen in de belangrijkste wijzigingen voor het jaar 2022. Heeft u het webinar gemist? De film van het webinar en de presentatie zijn voor u beschikbaar.

Voor de VVT

De inhoud van het webinar richtte zich op de VVT-sector en was een aanvulling op de geschreven samenvatting van de beleidsregels die AAG in de vorige nieuwsbrief heeft gepubliceerd. Daarnaast werd stil gestaan bij de gevolgen van deze wijzigingen voor de begroting van het aankomende jaar en de consequenties van de Wet toetreding zorgaanbieders (WTZa) die per 1 januari 2022 ingaat.

Extra budget van €675 miljoen

Inmiddels is ook bekend geworden dat de overheid voor 2022 een extra budget van €675 miljoen beschikbaar heeft gesteld om salarisachterstanden in de zorg ten opzichte van de marktsector te verkleinen. Het OVA-percentage zal daarmee voor aankomend jaar extra stijgen met 1,13%. Het convenant tussen VWS en brancheorganisaties is inmiddels getekend, waarbij is afgesproken dat de extra middelen zonder (inkoop)korting bij de zorgaanbieders moet terechtkomen. Hoe dit precies zijn landing zal krijgen in de tarieven moet nog verder uitgewerkt worden evenals de aanwending van de middelen die nog volgen uit de CAO-onderhandelingen.

“Waardevol”

Het webinar beleidsregels 2022 werd gemiddeld als “goed” en “waardevol” beoordeeld. Deelnemers die zich hadden aangemeld, ontvingen na afloop de opname van het webinar. Heeft u zich niet aangemeld, maar bent u wel nieuwsgierig naar de inhoud van het webinar? Bekijk het webinar en de presentatie terug door hieronder op de betreffende link te klikken. Heeft u vragen? Stel deze gerust aan Samantha Bouman of Folkert-Jan Slagter.

Webinar terugkijken

Bekijk hieronder het webinar Beleidsregels terug, gegeven vanuit de studio bij AAG in ‘s-Hertogenbosch.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Folkert-Jan Slagter