Over dit artikel

De onderhandelingen tussen ziekenhuizen en vakbonden over salarisverhoging zitten zo vast, dat er een landelijke ziekenhuisstaking werd georganiseerd. De eerste en grootste in de Nederlandse geschiedenis. 150.000 van de 200.000 verpleegkundigen staakten op 20 november. Terwijl het in eerste instantie om geld gaat, gaat het ook om werkgeluk, vitaliteit en cultuur op de werkvloer.

Medewerkers op nummer 1

Want, los van de verhoging van het salaris, is er ook aandacht nodig voor het personeelstekort, de overbelasting van zorgmedewerkers en het hoge aantal burn-outs binnen sector. Want door structurele onderbezetting en de groei van een zwaardere zorgvraag neemt de werkdruk in de zorg alleen maar toe. Niet alleen zorgmedewerkers ervaren dit, ook ondersteunende diensten komen hiermee in aanraking. In sommige zorgorganisaties lopen de verzuimcijfers op tot maar liefst 18%. Dit is zorgwekkend en brengt de continuïteit en kwaliteit van zorg in gevaar.

Carine Hilders van het Reinier de Graaf ziekenhuis zette twee jaar geleden de medewerkers van haar ziekenhuis op nummer 1. In een podcast met Roelof Hemmen op BNR nieuwsradio vertelde zij daarover. “De meeste ziekenhuizen zetten patiënten centraal. Ik geloof er heilig in: als de medewerker goed in zijn vel zit, kan hij de beste zorg leveren aan de patiënt.”

Werken met een lach

Professionals moeten hun werk goed kunnen doen, onder eigen regie en met een passende beloning. Oprechte aandacht en rust op de werkvloer, zijn daarin belangrijke sleutels. Investering in het welzijn van medewerkers zorgt voor een hechtere binding met de organisatie, waardoor het verzuim en verloop worden teruggedrongen. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op de tevredenheid van medewerkers én bewoners, maar ook op financieel vlak. Ziekteverzuim is immers een grote kostenpost voor zorgorganisaties. Onlangs zagen we een situatie waarin een zorgorganisatie op jaarbasis ruim €1 miljoen bespaarde door het ziekteverzuim met 1% te verminderen. Hoeveel zou uw organisatie kunnen besparen?

Cultuuromslag

Een cultuuromslag bewerkstelligen gaat niet vanzelf. AAG helpt teams werkgeluk terug te vinden en een gezonde bedrijfscultuur te creëren. Hierbij staan samenwerken, communicatie en begrip hebben voor elkaars werkzaamheden centraal. Het resultaat: een werkomgeving waar minder druk wordt ervaren, waar mensen met passie en plezier samen werken en waar bewoners en cliënten op een gastvrije manier worden bejegend. Benieuwd hoe we dit doen? Bekijk ons 6 stappenplan.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Jeanine de Vries