Over dit artikel

Het wensenlijstje van starters (en jongeren met een aantal jaren werkervaring) op de arbeidsmarkt is niet mals. Zo zoeken ze onder andere een goede werksfeer, passend salaris, uitdagende werkzaamheden, doorgroeimogelijkheden, afwisseling, opleidingsmogelijkheden en flexibiliteit. En dan zijn er zo nóg veel meer wensen en eisen die wij, ook wel ‘Millennials’ of ‘Generatie Y’ genoemd, stellen aan een interessante baan.

Toch werk ik nu al twee jaar met heel veel plezier en voldoening als junior business consultant bij AAG. Lees hieronder waarom:

 1. Onze werkzaamheden zijn leerzaam
  Of je namens AAG wordt gedetacheerd, adviesopdrachten uitvoert of vanuit het kantoor in Den Bosch werkzaamheden voor klanten verricht; je bent altijd aan het werk voor zorgorganisaties. De zorgsector is continu in ontwikkeling, waardoor je steeds opnieuw uitgedaagd wordt om te blijven leren en nieuwe kennis te vergaren. Omdat we gespecialiseerd zijn in de zorgsector, helpen we zorgorganisaties onder andere hun administratieve processen beter in te richten. Zo gaat er meer tijd naar de zorg. Mooi toch?
 2. Geen week is hetzelfde, dit maakt het erg afwisselend
  De ene week zit je vijf dagen bij klanten, de andere week werk je een dag thuis of ben je een dag op kantoor in Den Bosch. Bijvoorbeeld voor een teamoverleg of voor het geven of volgen van een training. Er wordt wel eens aan mij gevraagd of het geen tijd wordt om verder te kijken. “Want dat doen starters toch?” Als je werkzaam bent voor AAG zie je juist heel veel verschillende organisaties! Zo kun je de kennis en ervaring die je hebt opgedaan bij de ene klant, meenemen naar een andere opdracht.
 3. Je krijgt al snel eigen opdrachten en daarmee de bijkomende verantwoordelijkheid
  Doordat onze werkzaamheden gericht zijn op het ondersteunen van klanten, is de beste manier om dit te leren, het zo snel mogelijk in de praktijk brengen. Zodra je voor AAG komt werken, kijkt je leidinggevende welke opdracht bij je past en waar jij je eerste stappen binnen AAG kunt zetten. Je krijgt snel eigen verantwoordelijkheid, al word je natuurlijk niet direct in het diepe gegooid. Je wordt altijd begeleid door een ervaren collega die jou de kneepjes van het vak leert.
 4. Door de diversiteit aan werkzaamheden ontdek en ontwikkel je eigen kwaliteiten en vaardigheden
  Omdat de werkzaamheden erg afwisselend zijn, kun je voor jezelf ontdekken welke soort opdrachten en werkzaamheden het beste bij jou passen. Door de samenwerking met verschillende collega’s kun je veel leren. Van iedere collega neem je weer iets mee (zoals een bepaalde werkwijze of praktische tips), wat bijdraagt in je eigen ontwikkeling. Hierdoor creëer je uiteindelijk een eigen ‘werkstijl’, die bij jou als persoon past. Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, zoals het volgen van een training of opleiding.
 5. Bij AAG staan een prettige werksfeer en collegialiteit hoog in het vaandel
  Het klinkt wellicht wat cliché, maar ook al kunnen je werkzaamheden nog zo interessant zijn, als het ontbreekt aan prettige collega’s en een fijne werksfeer is het gras aan de andere kant al snel groener. Op de middelbare school zeiden docenten altijd dat domme vragen niet bestaan en dat is bij AAG ook echt zo! Er hangt een laagdrempelige sfeer, waardoor het heel makkelijk is om een collega te benaderen als je ergens tegenaan loopt. Maar er wordt niet alleen over het werk gepraat en dat maakt het des te leuker! Zo hebben we rondom kerst nog met een aantal collega’s (in lelijke kersttruien) een kerstdiner gekookt. En ‘Jong AAG’ organiseert regelmatig workshops met thema’s die ons in het dagelijks leven bezighouden.

Ben je benieuwd wat voor mensen bij AAG werken? Bekijk dan onderstaande video:

Voel jij je hierdoor aangesproken? Bekijk snel onze interessante vacatures. Of neem contact met mij of één van mijn collega’s op om meer te horen over het werken bij AAG.

Deel deze blog

Meer weten over werken bij AAG? Neem contact met mij op!