Over dit artikel

Vorig jaar augustus reserveerde het kabinet € 100 miljoen om de lasten op arbeid voor het midden- en klein bedrijf te verlagen. De invulling van dit budget is nu bekend.

Het kabinet stelt twee verruimingen voor in de werkkostenregeling, die per 2020 in zouden moeten gaan. Het gaat om de volgende twee maatregelen.

  1. Verhoging vrije ruimte
    Er komt een tweeschijvenstelsel in de berekening van de vrije ruimte. De vrije ruimte wordt berekend als 1,7% van de loonsom tot € 400.000 én 1,2% van de resterende loonsom. Hierdoor kunnen werkgevers maximaal € 2.000 extra aan vergoedingen en verstrekkingen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling onderbrengen.
  2. Verklaring omtrent gedrag vrijgesteld
    Er komt een extra gerichte vrijstelling voor de VOG. Werkgevers kunnen de kosten voor een verklaring omtrent gedrag (VOG) onbelast aan de werknemer vergoeden zonder dat de vergoeding onder de vrije ruimte valt. Zo’n verklaring is vaak wettelijk verplicht en leidt niet tot een voordeel voor de werknemer. Daarom vinden veel werkgevers het niet logisch dat deze kosten nu onder de vrije ruimte ondergebracht moet worden en valt deze in dit voorstel onder de gerichte vrijstelling.

Bekijk hier de kamerbrief over deze maatregelen.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Monique Straver
Monique Straver senior payroll consultant
06 51562834
m.straver@aag.nl