Over dit artikel

Veel zorgorganisaties hebben met de intrede van Scheiden Wonen en Zorg een verhuurorganisatie opgetogen. Van oudsher is dit opgeknipt in het segment sociale huurwoningen en huurwoningen in het vrije segment.

In veel gevallen zien we terug dat verhurende zorgorganisaties het verlies dat ze maken op het verhuren in het sociale huursegment, terug dienen te verdienen in het vrije huursegment door middel van het verhuren van woningen aan de sociale middenklasse. De laatste jaren zijn echter door een oververhitte woningmarkt de huurprijzen in het vrije huursegment steeds rapper gestegen waardoor het vinden van een huurwoning voor de middenklasse steeds lastiger wordt.

Dit is dan ook een reden voor het kabinet om huurwoningen in het middenprijssegment onder hetzelfde huurregime te laten vallen als sociale huurwoningen. Het woningwaarderingsstelsel (WWS) zal ook voor dit woningsegment gaan gelden waardoor huurders een eerlijkere prijs voor wonen gaan betalen. De exacte bovengrens van het middenprijssegment is nog niet reeds vastgelegd op het moment van schrijven maar zal tussen de € 1.000 en € 1.250 komen te liggen. Zoals hetgeen nu in het programma “Betaalbaar Wonen” (Rijksoverheid, 2022)[1] is gepresenteerd, ligt de verwachting nu dat wetgeving rondom de bescherming van het middenhuursegment in 2024 wordt ingevoerd. Extra reden dus om te controleren wat de maximale huurprijs voor is voor (huur)woningen binnen uw zorgorganisatie volgens het WWS. AAG heeft een model dat up-to-date is met de laatste beleid in kader van het WWS. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

[1] Rijksoverheid (2022). Betaalbaar Wonen. Geraadpleegd op 2022, van https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2022/05/19/aanbiedingsbrief-programma-betaalbaar-wonen

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem contact op met mij!