Nu de verpleeghuizen langzaam aan weer bezoek mogen ontvangen, heeft elke zorgorganisatie de uitdaging om haar locatie te laten voldoen aan de voorgeschreven maatregelen van het RIVM. Welke maatregelen moeten genomen worden om de bewoners, medewerkers en bezoekers veilig in de locatie te laten verblijven?

Er zijn richtlijnen, maar deze moeten vertaald worden naar de specifieke locatie. Hoe kan in elke situatie en in alle ruimtes zoals de entree, in de verkeersruimten, de werkplekken, de vergaderruimten en het sanitair de afstand van anderhalve meter gewaarborgd worden?

De anderhalve-meter-gebouwscan van AAG biedt hiervoor de oplossing. Op een systematische en pragmatische manier, maken wij een scan van uw locatie en werken wij een plan uit om de locatie ten aanzien van het COVID-19 virus zo veilig mogelijk te maken. Dit plan heeft u binnen twee weken in huis, zodat u de maatregelen direct kunt uitvoeren.

Benieuwd hoe we dit doen? Bekijk onze twee praktijkcases bij een kantoorpand van Severinus en een woonzorglocatie van Humanitas.

En, ook niet onbelangrijk: als de nog bekend te maken beleidsregels voor meerkosten en continuïteitskosten in de Wlz in lijn liggen met die voor de curatieve zorg, wordt de inzet van AAG in relatie tot Covid-19 ook vergoed.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Jelle Tigelaar