Waarom werken mensen graag voor jouw organisatie? Waarom komen ze, waarom blijven ze, waarom gaan ze weg – en wat is daarbij jouw rol als bestuurder? Ook jouw organisatie gooit haar hengels uit in de krappe arbeidsmarkt. En áls je al wint, dan verliest de ander. Het moet anders. Dat begint bij jou en je collega-bestuurders. Dus nodigen we jullie uit om samen tot frisse, eerlijke keuzes te komen.

18 mei ben je welkom bij de eerste editie van Tijd voor Toekomst.
Op een fijne plek, Fort Altena in Werkendam. Zorgbestuurders komen daar samen om tot nieuwe inzichten te komen. De dag staat helemaal in het teken van de medewerkers van morgen. We zien je er graag.

Pauline de Wilde over het programma

Natuurlijk heb je al genoeg te doen. Me dunkt! Aan de andere kant: soms moet je even stil staan om écht goed verder te kijken. Ik nodig je daarom uit om je even terug te trekken uit de dagelijkse hectiek. Om tijd te máken. Grote kans dat je iets vindt. Iets waar je echt mee verder kunt.

Johan van Houwelingen Bestuurder

Waar je op kunt rekenen

 • Nieuwe inzichten, praktische tips, boeiende sprekers;
 • Collega-bestuurders, die met hetzelfde vraagstuk kampen;
 • Onverwachte invalshoeken om de arbeidsmarkt te bekijken;
 • Lekker eten en drinken in een bijzondere omgeving.

Flexstrateeg Wim Davidse focust zich tijdens het tijd voor toekomst evenement op het organisatietekort, dit doet hij met een verrassende historische blik, trendanalyse, alerte flexibiliteit en inzichten over aanstekelijk werkgeverschap. Hij is oprichter van en arbeidsmarktstrateeg bij Dzjeng, consultancy voor sterke (flex)werkmerken. Daar onderzoekt, adviseert en presenteert hij volcontinu op het snijvlak van verrassende trendanalyses, stuwende strategie en #AanstekelijkWerkgeverschap. Tijdens het Tijd voor Toekomst evenement is er tijd om al je vragen te stellen aan Wim, hij neemt deel aan het complete programma.

Sociaal psycholoog & generatie-expert Aart Bontekoning neemt je mee in een verrassend generatieperspectief en laat zien hoe de aantrekkelijkheid van de zorg voor zowel jong als oud schijnbaar eenvoudig kan worden versterkt. Aart Bontekoning onderzoekt al 20 jaar ‘generaties in organisaties’, ook in de zorg, en ontdekte dat nieuwe generaties een hoofdrol spelen in het updaten van gedateerde sociale processen. De corona- en andere crisissen en vooral de toenemende vergrijzing maken zijn wetenschappelijke werk heel actueel.

Aart: “Manieren van leiden, samenwerken, besluiten, veranderen, leren, omgaan met verschillen en dergelijke hebben een houdbaarheidsdatum. Het herhalen van gedateerde sociale processen is ongezond voor mensen en hun organisatie. Het neemt vitaliteit en werkenergie weg en maakt een organisatie onaantrekkelijk, ook voor cliënten. Het benutten van de update potentie van nieuwe generaties doet het tegenovergestelde. Het versterkt de aantrekkelijkheid en wekt de jeugdigheid op in oudere generaties.” Tijdens het Tijd voor Toekomst evenement is er tijd om al je vragen te stellen aan Aart, hij neemt deel aan het complete programma.

Dagvoorzitter Pauline de Wilde host deze eerste Tijd Voor Toekomst -editie.

Ze is ervaren dagvoorzitter en (tv) presentatrice van onder andere het programma Ondernemerszaken van RTL Z. Pauline is een kráchtige presentatrice, dit komt mede door haar economische achtergrond die ze perfect weet te combineren met haar persoonlijke flair. Pauline houdt van interactie. Wie haar een beetje kent, weet dat ze de vaart erin houdt en mensen in beweging brengt. Gaat ze ook nu weer doen!

Tussen de sprekers door zal Theater als Spiegel met twee acteurs herkenbare situaties uit de problematiek voordragen. Theater als spiegel maakt op een speelse, lichtvoetige wijze zichtbaar en inzichtelijk welke invloed jouw gedrag heeft op werksituaties of je medewerkers.

Door middel van theater, interessante sprekers en interactie met elkaar komen we tot verfrissende inzichten en oplossingen. Je gaat rijker naar huis dan je kwam, beloofd.

 • Hoe ziet de dag eruit?
 • 14.30 Ontvangst
 • 15.00 Tijd voor inspiratie, laat je inspireren door de sprekers in combinatie met sketches van Theater Als Spiegel, onder leiding van dagvoorzitter Pauline de Wilde
 • 17.00 Tijd voor actie. Aan de hand van verschillende subsessies met een creatieve invulling is het tijd voor actie
 • 19.00 Tijd voor diner

Tijdens Tijd voor actie zullen er verschillende subsessies gegeven worden waar jij op kan inzoomen.  Een aantal weken voor aanvang van het event ontvang je een e-mail met een link naar meer informatie en het keuzeformulier). Dit zijn de onderwerpen waar je uit kunt kiezen:

 1. Koersen op de ideale medewerker of de ideale omstandigheden? Een vraagstuk voor de gehele organisatie!
  Waar komt de beleving van de medewerker en de systeemwereld van de organisatie samen of waar juist in conflict met elkaar? Wat is úw rol als bestuurder in deze  organisatorische opgave? Wij geven u de sturingselementen in handen om de ideale omstandigheden te creëren voor uw medewerkers.
 2. Back (office) to the future
  Samen geven we vorm aan de backoffice van de toekomst. We verkennen de grote technologische trends die impact hebben op de bedrijfsvoering / centrale dienstenen en wat dat betekent voor arbeid en medewerkers. We bespreken de trends en vertalen die naar toepassing in HR, administratie, finance, informatiemanagement, facilitair en vastgoed. De uitkomsten geven we visueel vorm, zodat het gaat leven en praktisch toepasbaar wordt.
 3. Waarom data niet de oplossing is, van meetbaar naar merkbaar
  Meten is weten, maar wat je meet is cruciaal. Welke relaties kun je leggen? Waar leg je focus? Hoe houd je het praktisch? Het gaat niet om de data, maar om de actie die daar merkbaar uit voortkomt. Samen met de professionals op het gebied van zorgregistratie, HR, Analytics en Data Science pelt u uw arbeidsproblematiek af tot hapklare acties voor morgen. Passend bij de visie van uw organisatie. Van meetbaar naar merkbaar.
 4. Regelruimte en medewerkerstevredenheid; voorbij de mythes en hypes
  Tevreden medewerkers die het goed naar hun zin hebben. Is dat niet waar het om gaat? Hoe draagt meer regelruimte of autonomie bij tot nog meer happy medewerkers? Of juist niet? We gaan die inzichten met elkaar bouwen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, materiaal van onderzoeksbureau Effectory en reflecties van Aart Bontekoning. Zo helpen we elkaar aan nieuwe inzichten die we in de eigen organisaties kunnen inzetten.

Waar vindt het event plaats?

Tijd voor Toekomst event vindt plaats in Fort Altena, te Werkendam. Dit 19e-eeuws fort, gelegen aan De Nieuwe Hollandse Waterlinie, is cultureel historisch erfgoed. Het ligt pal naast de A27 en is daardoor goed te bereiken. Deze inspirerende evenementenlocatie maakt de eerste editie van het Tijd voor Toekomst event nog unieker.

U krijgt als een van de eerste het boek van collega Roger Boersma. In dit boek dat neemt Roger Boersma je samen met zijn collega’s mee op reis en verken je samen welke lessen en inzichten er uit het verleden, heden en de toekomst gehaald kunnen worden. Op deze manier reikt hij je handvatten aan om bestaande kaders los te laten en nieuwe kaders te vormen. Zo word jij de Nuchtere Visionair!

Een aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met innovatie in de zorg.

Meld je aan via onderstaand formulier voor een plek naast een van jouw collega-zorgbestuurders. Uiteraard met inachtneming van alle COVID-maatregelen die op dat moment van toepassing zijn.

Meld je aan voor Tijd voor Toekomst

Ja,(Vereist)
Privacy Statement(Vereist)
U vindt het privacy statement hier.

Deel dit evenement

Meer weten over dit evenement? Neem contact met mij op!