Over dit artikel

Wat te doen als je net uit de schoolbanken komt? Hoe ziet het werkleven eruit? Waar moet ik als young professional rekening mee houden? Dit zijn een aantal vragen waar onze trainees tegenaan liepen. In dit artikel wordt er met Laurens, Ruben en Sjoerd gesproken over hun ervaringen tijdens het eerste traineeship bij AAG.

Na de eerste weken kwamen ze er al snel achter dat de zorgsector complex en dynamisch is. Dit maakt het uitdagend en interessant om de zorgwereld te ontdekken. Om hierin een start te maken hebben onze trainees een traject moeten doorlopen vol met uitdagingen. Hierover stellen wij hen een aantal vragen.

Start van het traineeship

Waarom heb je gekozen voor een traineeship bij AAG?
Sjoerd: “Ik wilde mijn bedrijfskundige kennis inzitten in de markt die mij aantrok, namelijk de zorg. De reden dat ik voor een traineeship heb gekozen is dat ik met geen werkervaring snel veel kennis tot me wilde nemen om zo stappen te maken als professional.”
Ruben: “Naast mijn studie aan de universiteit was ik reeds werkzaam bij een VVT-instelling op een pg-afdeling. Ik heb hier ontdekt dat ik graag werkzaam ben in de zorgsector. Bij AAG kon ik deze passie voortzetten in combinatie met de kennis die ik heb opgedaan. Het traineeship gaf me daarbij de kans om me op inhoudelijk vlak te specialiseren en ervaring op te doen in de praktijk”

Hoe bevielen de eerste weken?

Laurens: “De manier hoe ik ben ontvangen en wegwijs ben gemaakt bij AAG kan ik niet anders dan positief over zijn. Ondanks dat ik eind 2021 ben begonnen toen er nog forse coronamaatregelen waren en vrijwel alles digitaal was.”
Ruben: “Ik ben warm ontvangen binnen AAG door onder andere mijn buddy (die mij wegwijs heeft gemaakt binnen de organisatie), mijn manager en vervolgens het team. Ik werd op een opbouwende en motiverende manier klaargestoomd voor mijn eerste opdracht. Samenvattend was het spannend, uitdagend, dynamisch en vooral ontzettend leuk!”.

Einde van het traineeship

Hoe heb je de trainingen ervaren?
Sjoerd: “Met zowel vakinhoudelijke trainingen als trainingen op persoonlijke vaardigheden heb ik het idee dat ik als professional en als mens snel ben gegroeid”.
Laurens: “De eerste periode bestond uit inhoudelijke trainingen, die veel houvast gaven bij mijn eerste opdrachten in de praktijk. De tweede periode bestond uit trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Deze hebben mij vooral geholpen om een betere consultant te worden.”

Wat vond je van de opbouw van het traineeship?

Sjoerd: “De eerste fase van het traineeship bestond uit vakinhoudelijke trainingen. Hierdoor werd ik goed voorbereid op mijn eerste opdrachten, ook omdat de zorgwereld voor mij nieuw was. In de tweede fase worden persoonlijke competenties onder de loep genomen en leer je het vaak van een ware consultant. Hierin heb ik echt stappen gemaakt.”
Ruben: “De opbouw (zoals door Sjoerd al aangegeven) biedt zowel vakinhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling. De afwisseling tussen opdrachten bij klanten en de interne trainingen geven daarbij de kans om theorie en praktijk samen te laten komen. Voor mij als beginnend professional dé perfecte mix”.

Hoe bevielen de opdrachten in het eerste jaar?

Sjoerd: “De eerste opdracht is natuurlijk altijd een beetje spannend, maar AAG geeft je veel vertrouwen om hier een succes van te maken. Ook als ik vragen had, kon ik altijd bij mijn AAG collega’s terecht. Daarnaast heb ik gemerkt dat ik in een jaar tijd snel en veel heb geleerd door de verschillende soorten opdrachten waar AAG mij op heeft gezet.”
Laurens: “Bij de eerste opdrachten ben ik voornamelijk op inhoud vooruitgegaan en heb ik veel begeleiding gehad van mijn team. Binnen opdrachten heb ik mij ook verder kunnen ontwikkelen, door mijn werkzaamheden te verbreden en projecten op te pakken.”
Ruben: “In opbouw naar en tijdens mijn opdrachten ben ik altijd goed voorbereid en begeleid binnen AAG. Daarnaast ben ik bezig geweest aan (inhoudelijk) veel verschillende opdrachten die elk hun eigen uitdagingen met zich mee brachten. Dit zorgde ervoor dat ik veel stappen heb kunnen zetten en verschillende connecties heb gemaakt in de zorgsector.”

Waar ben je het meest trots op?

Hier zijn onze trainees het unaniem over eens en vrolijk lachend antwoorden ze: “Onze persoonlijke en professionele ontwikkeling is sneller gegaan dan we vooraf hadden gedacht.” Daarbij geven de drie voormalige trainees ook toe dat dit een valkuil kon zijn: “ Soms wil je te snel vooruit, omdat er ook veel mogelijkheden en uitdagingen zijn die je op kunt pakken”.

Hoe is het traineeship bevallen?

Laurens: “Ondanks dat wij de eerste groep trainees waren en geen referentie hadden, vond ik het traineeship een succes. Het afgelopen jaar heb ik me zowel inhoudelijk als persoonlijk ontwikkeld tot een betere consultant en dat komt grotendeels door het traineeship.”
Ruben: “De missie van AAG: Wij ondersteunen de bedrijfsvoering in de zorg, geeft al veel weg over de cultuur en opzet van de organisatie. Tijdens het traineeship wordt je dan ook op een professionele en expertisevolle manier ondersteund om een stormachtige en positieve ontwikkeling door te kunnen maken. Het traineeship is mij dus ontzettend goed bevallen.”
Sjoerd: “Als je op zoek bent naar een snelle ontwikkeling en een goede basis voor de toekomst is in mijn ogen dit traineeship van AAG een enorme aanrader. Bovendien voel je je bij AAG direct thuis!”

Sta jij in de startblokken van je professionele carrière en zie jij de zorgwereld en bedrijfsvoering helemaal zitten? Bekijk dan de website van AAG of neem contact op met onze recruiter Carolien Plevier via Recruitment@aag.nl.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over het traineeship binnen AAG? Neem contact met mij op!