Over dit artikel

Op donderdag 19 september jl. organiseerden we voor de 15e keer de AAG-workshopdag voor leden van Fizi en andere financials in de zorg, dit jaar op de KNVB campus in Zeist. Het was een gedenkwaardige dag met diverse gastsprekers, waaronder Maarten van der Weijden, en workshops georganiseerd door AAG’ers en relaties uit het werkveld. In dit artikel een korte terugblik op deze geslaagde dag.

De start van de dag was indrukwekkend. Een filmpje over de Elfstedenzwemtocht kondigde de komst van Maarten van de Weijden aan. Op een ingetogen wijze vertelde Maarten zijn levensverhaal. Wat bleef hangen waren niet alleen de lange lijst van prestaties, maar ook de opofferingen. Opofferingen die gepaard gaan met talloze emoties, zoals teleurstelling, intens geluk, verdriet. De manier waarop Maarten zijn verhaal overbracht dwong respect af.

Daarna stonden er inhoudelijke workshops op het programma. Collega Maarten Kouws trok samen op met Anja Jalink van Controllers Magazine over het onderwerp “De controller als keuze-architect”. Collega Stijn Creemers ging samen met Naomi Brinkmans als voedingsdeskundige van de KNVB Campus aan de slag met het thema “Scoren met voeding”. Collega’s Myrthe Balder en Remco Vermeulen leidden samen met lector Dennis Moeke een workshop getiteld “Zorggevraagd capaciteit inplannen” (lees ook de whitepaper over dit onderwerp!) en collega Bram Venhuizen had directeur Healthcare ING John Jonker gestrikt voor een gezamenlijke workshop over “Rolling forecast”.

De dag werd afgesloten door dr. Andre de Waal. Hij presenteerde op geheel eigen wijze de belangrijkste bevindingen van zijn onderzoek naar high performance financials en sloot zijn presentatie luchtige af met een swingende HPO Song.

Donatie KWF

Gedurende dag konden de deelnemers op een doel schieten. De gescoorde punten werden vertaald naar een geldbedrag. In totaal is € 2.000 bij elkaar gespeeld. Dat bedrag hebben AAG en de KNVB campus gezamenlijk gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Een bescheiden gebaar om vooral het nuttige werk naar de bestrijding van kanker voor te zetten.

We bedanken graag iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze dag en natuurlijk de deelnemers voor hun aanwezigheid.

Bent u er volgend jaar ook bij?

De workshopdag is traditiegetrouw op de donderdag ná Prinsjesdag en dus op donderdag 17 september 2020. Schrijf u alvast vrijblijvend in met dit formulier.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Marcel Melenhorst