Over dit artikel

Als een werknemer met zijn eigen auto naar het werk reist of andere zakelijke kilometers maakt mag een werkgever de werknemer een onbelaste kilometervergoeding van maximaal € 0,19 per kilometer geven. Er geldt voor deze vergoeding een gerichte vrijstelling. Als de werkgever voldoet aan de voorwaarden gaat de Belastingdienst er tot en met het maximum van € 0,19 per kilometer van uit dat hij die vergoeding heeft aangewezen als eindheffingsloon. Als een werkgever voor de reiskosten méér vergoedt dan die € 0,19 per kilometer, dan is dat meerdere in principe belast. De werkgever kan dat meerdere ook aanwijzen als eindheffingsloon en onderbrengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling.

Het bedrag van € 0,19 is al sinds 2006 onveranderd. Maar op het moment zijn de kosten voor een auto twee keer zo hoog als de maximale onbelaste kilometervergoeding. Daarom pleiten diverse organisaties voor een hogere onbelaste kilometervergoeding. De Tweede Kamer sluit zich daar nu bij aan, met een aangenomen motie.

Als het aan de Tweede Kamer ligt, zien we dus een verhoging van de onbelaste reiskostenvergoeding terug in het Belastingplan 2023, dat het kabinet op Prinsjesdag 2022 zal presenteren. De Tweede Kamer verzoekt de regering nu om in het Belastingplan 2023 al te bezien of de onbelaste reiskostenvergoeding eerder kan worden verhoogd.

In een onderzoek van werkgeversvereniging AWVN onder bijna 500 werkgevers, geeft de helft van de werkgevers aan dat zij vanwege de hoge brandstofkosten overwegen hun mobiliteitsregeling aan te passen of dat al hebben gedaan. Ook zijn twee op de drie werkgevers bereid om een hogere kilometervergoeding te betalen, mits de fiscale regels dit mogelijk maken. Eén op de drie werkgevers geeft aan op dit moment niets te doen met de stijgende brandstofprijzen. Ook de werkgeversvereniging roept het kabinet op de onbelaste reiskostenvergoeding zo snel mogelijk te verhogen.

Behalve de stijgende brandstofprijzen, speelt ook de hoge inflatie een rol voor werknemers. Daarom zou ook de thuiswerkvergoeding omhoog moeten. Eerder gaf budgetinstituut Nibud al aan dat een thuiswerkvergoeding van € 3 per dag inmiddels realistischer zou zijn. CNV heeft onderzoek gedaan onder duizend thuiswerkers en komt tot de conclusie dat de huidige vergoeding van € 2 per dag door de aanhoudende hoge inflatie niet meer volstaat.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Heeft u vragen? Neem dan contact met mij op!

Monique Straver
Monique Straver senior payroll consultant
06 51562834
m.straver@aag.nl

Deel dit artikel