Zuidwester is een zorg- en dienstverlener voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en stoornis in het autismespectrum. Ruim 2.000 medewerkers en 600 bieden hen ondersteuning in het hebben van regie op het eigen leven, op het gebied van wonen, dagbesteding, werk, individuele begeleiding en behandeling. Dit doen zij in Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant, vanuit de woningen van Zuidwester en bij cliënten thuis.

Desirée van Loon-Stolk, manager administratieve bedrijfsvoering bij Zuidwester, vertelt waarom de organisatie heeft gekozen voor de dienstverlening van AAG.

Vraag van klant

Het vinden van een geschikte kandidaat voor het vast invullen van de concern controller duurde langer dan verwacht. En de kwaliteit van de managementinformatie moest snel worden verbeterd; de afgegeven prognose van het jaarresultaat week sterk af van de realisatie. Hierdoor ontstond voor Zuidwester een onwenselijke situatie waarbij snel moest worden geschakeld om de financiële functie binnen Zuidwester te versterken.

Oplossing van AAG

Eén van onze specialisten is op interim basis gestart bij Zuidwester in de rol van de concern controller. Dankzij zijn ruime ervaring is hij direct aan de slag gegaan met het verbeteren van de periodieke managementrapportages en het begrotingsproces. Tevens maakte hij deel uit van het managementteam van deze prachtige organisatie.

Inmiddels is de functie vast ingevuld en heeft een goede overdracht aan de nieuwe concern controller door AAG plaatsgevonden.

Meerwaarde van AAG

De medewerker van AAG zette zich vol overgave en gericht in om de managementrapportages structureel te verbeteren, het begrotingsproces vlot te trekken (inclusief het vereenvoudigen van de doorbelasting systematiek van de overhead) en Zuidwester te begeleiden in het jaarrekening traject. Daarnaast is de kwaliteit (lees: betrouwbaarheid én voorspellend vermogen) van de tussentijds opgestelde prognoses van het jaarresultaat aanzienlijk verbeterd. Het was starten en lopen aangezien AAG over de ruime kennis en ervaring beschikt.

Zou u AAG aanbevelen aan andere organisaties?

Ik zou AAG zeker aanbevelen bij andere organisaties. De medewerkers gaan zoals gezegd voor de opdracht en zijn toegewijd. En bekijken hoe de klant het beste wordt ondersteund met hun inzet in uren en kennis.

Ook tijdelijke ondersteuning nodig? Bekijk de mogelijkheden van ons InControl-abonnement

De medewerkers van AAG gaan volledig voor de opdracht en zijn toegewijd.

Désiree van Loon-Stolk Manager administratieve bedrijfsvoering

Deel deze referentie

Meer weten over detachering van financiële professionals? Neem contact met mij op!

Remco Vergeer senior business consultant
06 51382476
r.vergeer@aag.nl