Stichting Pergamijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Het werkgebied strekt zich voornamelijk uit in Zuid- en Midden-Limburg. Er zijn zo’n 1.200 medewerkers en meer dan 500 vrijwilligers werkzaam bij Pergamijn.

Mathijs Ras (adviseur AAG) en Suzanne van Drunen (HR adviseur) hebben voor Stichting Pergamijn een HR Servicedesk opgezet die in januari 2022 live is gegaan.

Op welke manier heeft AAG Pergamijn ondersteund?

AAG heeft vooral ondersteund bij de totstandkoming van het projectplan. In het plan gaven zij onder andere antwoord op onze vragen zoals: Hoe ga je als instelling beginnen? Waar moet je rekening mee houden? Wat komt er op je af en hoe manage je dat?

Ondanks Corona en de fysieke afstand heeft AAG keurig de processen geïnventariseerd en het document met de uitgangspunten opgeleverd. In dit document staan onder andere de ambities van de servicedesk (bereikbaarheid, doorlooptijden) beschreven. Door de ervaren AAG consultants werd er druk op de ketel gehouden en kon het projectplan op tijd worden opgeleverd.

Wat heeft het uw organisatie opgeleverd?

We zijn nu vanaf januari gestart met een HR Servicedesk en daar zijn we heel blij mee.

Hoe draagt deze oplossing bij aan het verbeteren van de bedrijfsvoering?

De doelstelling van de HR Servicedesk was om vanuit de één-loketgedachte efficiënter en sneller meldingen, vragen etcetera af te handelen. Medewerkers (onze klanten) hoeven nu niet meer zo lang te wachten op antwoorden en krijgen uniforme antwoorden. Dat verhoogt de kwaliteit van onze dienstverlening.

Waarom AAG?

AAG was al binnen Pergamijn bekend omdat zij ook de salarisadministratie voor haar rekening neemt. Ons kent ons dus!

Zou u AAG aanbevelen aan andere organisaties?

Zeker, ook bij de invoering van AFAS hebben we te maken gehad met betrokken en ter zake kundige medewerkers van AAG.

Het is prettig om met AAG te werken. Zij behouden het overzicht, houden de organisatie up-to-date over de voortgang van het project en hebben ervoor gezorgd dat we bij collega-instellingen in de keuken mochten kijken. Top!

Thijs Korsten HR adviseur Stichting Pergamijn

Deel deze referentie

Meer weten over dit project? Neem contact met mij op!