Bij Daelzicht zijn de afgelopen periode veel facilitaire veranderingen doorgevoerd. Hierdoor is de werkdruk op een aantal posities enorm toegenomen. Dit heeft Daelzicht doen besluiten om ondersteuning en begeleiding te zoeken bij een aantal facilitaire processen.

Wij zijn ingezet ter ondersteuning en ontlasting van de Teamleider facilitaire ondersteuning. De daarbij behorende verantwoordelijkheden zijn onder meer het aansturen van het keukenteam, transport en koks in de wijk. Daarnaast brengen we de rust terug in de bedrijfsvoering, bewaken we de (keuken)processen en brengen we de financiële situatie in kaart.

Daarnaast initiëren we de ontwikkelingen van de duurzame visie en businessplan op gebied van eten en drinken binnen Daelzicht en volgt er een traject tot ontwikkelen van een passend concept.

Concrete resultaten

Er zijn op gebied van eten en drinken diverse ontwikkelingen ingezet en verbeteringen toegepast. Zo hebben we:

  • een inventarisatie periode doorlopen om de processen goed in kaart te krijgen;
  • structuur aangebracht in de huidige processen door de uitkomst van de inventarisatie;
  • quick wins in de (keuken)processen toegepast door het verrijken van kennis, informatie en inzicht;
  • een krachtige teambuilding opgezet op de werkvloer;
  • trainingen ingezet (gastvrijheid & FISH en samenwerken & communiceren) waardoor het team hechter is geworden en meer is gaan samenwerken;
  • afstemming doorgevoerd in de logistieke structuur;
  • een coaching traject gestart voor coördinators en leidinggevenden ter ontwikkeling binnen de organisatie.

De direct opgedane kennis en kunde vanuit de werkvloer en organisatie levert meer en betere informatie op ter voorbereiding van de ontwikkeling van de duurzame visie en businessplan op gebied van eten en drinken. Uiteindelijk komt deze informatie ook ten goede voor een volledige conceptontwikkeling op maat binnen Daelzicht.

Armand is een mensen-mens in hart en nieren met een passie voor voeding. Hij heeft de gave om snel vertrouwen te winnen bij collega’s. Hij is een verbinder en weet medewerkers in hun kracht te zetten. Dit doet hij op een duidelijke, eerlijke en hands-on manier. Hij kan een team klaarstomen voor een verandertraject. Daarnaast heeft hij in relatief korte tijd een analyse gemaakt van de bevindingen in de keuken en heeft hij hier aanbevelingen voor gedaan.

Nicole Weijers-Huijerjans Directeur Wonen en Welzijn - Daelzicht

Meer weten over dit project? Neem contact met mij op!