CuraMare betekent “zorg aan de zee” en biedt ziekenhuiszorg, verloskundige zorg, thuis- ouderen- en paramedische zorg vanuit Het Van Weel Bethesda Ziekenhuis en de (VVT-) locaties Nieuw- Rijsenburgh, Ebbe en Vloed, De Geldershof en De Vliedberg. Bij CuraMare werken ruim 2.800 gemotiveerde medewerkers die hiermee ongeveer 1.500 fte invullen.

Jaco Looij, hoofd PSA bij CuraMare, vertelt waarom de organisatie heeft gekozen voor de dienstverlening van AAG.

Vraag van klant

Op strategisch gebied heeft CuraMare een aantal thema’s aangewezen die doorontwikkeling behoeven en zo de algehele strategie van de organisatie verbeteren, waaronder deskundigheid en beter inzicht c.q. analytische informatie t.a.v. ken- en stuurgetallen rondom medewerkers, liefst ook met een voorspellende waarde om zo het strategisch partnership en adviesfunctie als HRM en PSA nog beter in te kunnen vullen.

Oplossing van AAG

Ergens in de loop van 2019 werd ik getriggerd in een nieuwsbrief van AAG over een nieuwe en krachtige informatie- en analysetool, speciaal voor de zorg: “AAG Analytics geeft uw data écht betekenis dankzij standaard zorgtemplates en dashboards op de gebieden Financieel, Personeel en Productie”. Mijn interesse was gewekt!

Na overleg met de managers HRM en EAD heb ik gelijk contact gelegd met een van de BI-consultants van AAG voor een eerste verkenning. Vervolgens hebben we als organisatie een projectopdracht gemaakt met als opdrachtgever de manager HRM. Al snel volgde het akkoord van de Raad van Bestuur en ging ik met een projectgroep aan de slag. Binnen een maand kon het project al worden afgerond en was de BI-omgeving voor al onze klanten operationeel. Deze tool kan dus snel geïmplementeerd worden!

Wel misten we nog enkele zaken, die na afstemming op de roadmap werden gezet en inmiddels grotendeels operationeel zijn in de standaard. Ook kunnen we makkelijk een kopie maken van een standaard rapport en verder bewerken en op maat maken voor de eigen organisatie. De directe koppeling van Beaufort (en straks Afas) aan het BI-systeem (elke nacht wordt de data bijgewerkt) is een grote pré.

We gaven AAG ook tips mee t.a.v. meer gerichte opleidingen/trainingen over BI.

Waarom AAG

De contacten en ervaringen met de BI-afdeling van AAG liepen en lopen plezierig, snel en professioneel. Ook de gebruikersdagen BI zijn plezierig. Wat daarbij opvalt is de materiedeskundigheid en benaderbaarheid van de AAG-medewerkers. Ze hebben duidelijk plezier in hun werk, dat merk je en maakt het verschil! Als je een vraag hebt komt er snel antwoord. Wel zo fijn en ook kun je prima sparren over een bepaald onderwerp, in mijn geval t.a.v. personele kengetallen.

Meerwaarde van AAG

Al vele jaren doen we zaken met AAG: laagdrempelig, betrokken, materiedeskundig met kennis van de zorg en meedenkend. Dat partnership hopen we nog jaren voort te zetten!

We hopen ons partnership met AAG nog lang voort te zetten!

Jaco Looij Hoofd PSA

Deel deze referentie

Meer weten over BI van AAG? Neem contact met mij op!

Erik Muskens manager BI & analytics
06 55057417
e.muskens@aag.nl