Over dit artikel

In dit artikel vindt u informatie over wijzigingen rondom het PFZW. Zo kunt u voortaan gebruik maken van eHerkenning, vervalt vanaf 2022 de voorschotpremie en leest u meer over een handige tool waarmee u de nota van het PFZW kunt controleren.

EHerkenning

Met eHerkenning kunt u zich online identificeren en zo vertrouwelijke gegevens veilig uitwisselen met andere organisaties. Het grote gemak is dat u met één inlogmiddel bij meerdere organisaties kunt inloggen. Dat betekent minder wachtwoorden onthouden. Ook kiest u zelf hoe u wilt inloggen. Veilig, makkelijk en betrouwbaar.

Vanaf 1 juli 2021 kunt u ook met eHerkenning inloggen op MijnOrganisatie. U heeft hiervoor een inlogmiddel met betrouwbaarheidsniveau EH3 nodig. Net als bij de Belastingdienst of het UWV. Naast eHerkenning kunt u ook nog inloggen op MijnOrganisatie met uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord. Volgens de Wet digitale overheid is eHerkenning straks het enige en verplichte inlogmiddel. Dit zal medio 2022 zijn.

Heeft u de salarisadministratie geoutsourcet bij AAG, dan zullen wij u in het najaar informeren hoe u AAG kunt machtigen voor eHerkenning.

Geen voorschotpremie PFZW meer vanaf 2022

Door het vooruitbetalen van de pensioenpremie en verrekeningen is het soms lastig voor organisaties om de huidige factuur te controleren en te begrijpen. Vanaf 1 januari 2022 vervalt daarom de voorschotpremie. Het PFZW factureert vanaf dan alleen nog waarover u pensioenaangifte heeft gedaan.

Door de overgang van vooruit naar achteraf betalen, zien de facturen er vanaf december anders uit.

  • November: u ontvangt een laatste factuur met voorschotpremie voor december.
  • December: u ontvangt alleen een factuur met verrekeningen van de voorgaande maanden.
  • Januari: u ontvangt een factuur op basis van de pensioengegevens die u maandelijks aanlevert.

Het wordt dus extra belangrijk om juist en tijdig de pensioengegevens aan te leveren aan het PFZW.

AAG controletool PFZW

Sinds de invoering van de Uniforme Pensioen Aangifte (UPA) blijkt dat het in de praktijk erg lastig en tijdrovend is om de nota van het pensioenfonds PFZW te controleren. Met onze controletool PFZW-nota wordt dit een stuk eenvoudiger. Met deze tool vergelijkt u de door het pensioenfonds in rekening gebrachte premie eenvoudig met de berekende gegevens uit uw salarisadministratie. Daarnaast ziet u in één oogopslag bij welke medewerker er een verschil is ontstaan.

Meer weten over deze controletool? Kijk hier voor de controletool voor AFAS en hier voor de controletool voor Visma Raet.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Monique Straver