Details

  • Bij u of bij ons op kantoor
  • Prijs op aanvraag

In één dag een plan om efficiënter grip op uw opbrengsten te krijgen én te houden

Waar het een aantal jaren geleden nog chaos was in administratief zorgland, zien we tegenwoordig meer stabiliteit. Toch blijft de administratieve lastendruk hoog en ondanks alle landelijke initiatieven wordt deze druk op korte termijn niet heel veel lager. Zeker door de fraude van de zogenoemde ‘Zorgcowboys’ zal de administratie in de zorg er niet minder op worden.

Het is dus noodzakelijk om de zorgadministratieve interne processen gedegen, efficiënt en effectief in te richten! Kortom, zorgcontrol is een must. Ga er nu mee aan de slag om uw organisatie toekomstbestendig te maken!

Tijdens deze workshopdag gaan we aan de slag met de zorgcontrolcyclus. Wij lichten onderstaand model toe en maken met uw back-officemedewerkers de vertaalslag naar uw organisatie. We helpen uw medewerkers afhankelijkheden in de administratieve processen te benoemen en pijnpunten naar boven te halen. Aan het eind van de dag hebben wij met uw medewerkers het volwassenheidsniveau van uw processen en volatiliteitsniveau (beweeglijkheid van de omgeving) van uw organisatie bepaald. U heeft concrete punten om uw zorgcontrol optimaal in te richten en zo dus efficiënt grip te hebben op uw opbrengsten.

Samenstelling deelnemers

Het resultaat van deze workshopdag is optimaal wanneer er medewerkers aansluiten vanuit verschillende disciplines in uw organisatie. Door vanuit alle facetten van zorgcontrol minimaal één medewerker te betrekken leggen wij de verbinding tussen de verschillende processen. Een voorbeeld van een juiste groep medewerkers kan zijn:

Medewerker: Vertegenwoordigt:
Manager bedrijfsvoering/F&C: Overall Zorgcontrol
Medewerker frontoffice: Optimaliseren cliëntstromen
Adviseur zorgverkoop: Zorgafspraken
Informatiemanager: Resultaatafspraken
Medewerker zorgadministratie (backoffice): Administratie en verantwoording
Medewerker financiële administratie: Cashmanagement
(Business) Controller: Planning & control

Mogelijk zijn de taken en verantwoordelijkheden in uw organisatie anders belegd. Samen met u bespreken wij graag de juiste samenstelling van de deelnemers.

Samen proactief aan de slag met zorgcontrol!

Petra Anand manager

Programma

Dit is een incompanytraining met een programma op maat. Wij geven deze training bij u of bij ons op kantoor, met uitsluitend deelnemers van uw eigen organisatie. Het programma sluit aan op uw specifieke situatie. Zo kunt u de lesstof direct in uw eigen omgeving of op uw eigen situatie toepassen.

Doelgroep

Zorgorganisaties, die proactief met zorgcontrol aan de slag willen gaan. Merkt u bijvoorbeeld dat de vertaling van de zorgafspraken nog niet optimaal verloopt? Of ziet u dat er veel (onnodige) registraties plaatsvinden? Misschien ziet u pijnpunten in proces van de klantreis? Ook wanneer u denkt: dit hebben wij helemaal op orde, dagen wij u uit om met een workshop zorgcontrol aan de slag te gaan! De workshop helpt u tips en tops in kaart te brengen om efficiënter grip op uw opbrengsten te krijgen én houden.

Eindtermen

Na afloop van de workshopdag ontvangt uw organisatie een certificaat van het succesvol doorlopen van de workshop zorgcontrol met een typering van uw organisatie. Daarnaast ontvangt u achteraf een beknopte adviesrapportage met verbeteracties om efficiënter grip te hebben op uw opbrengsten.

Geïnteresseerd in deze incompanytraining?

Vraag een offerte aan

Meer weten over deze opleiding? Neem contact met mij op!