Details

 • deelname is gratis
 • speciaal voor de zorg
 • bij MindCenter in Vianen

Ontmoet, ontdek en ontwaak!

Bent u onze gast op de vijfde editie van de Vastgoed meets Facilitair-dag op donderdag 20 juni 2019? We hebben voor u een programma boordevol kennis over actuele thema’s op het gebied van vastgoed en facilitair, speciaal voor de zorg.

Verschillende sprekers komen u op deze dag inspireren. Zo laat futuroloog Leen Zevenbergen u buiten de gebaande paden gaan in zijn presentatie “Vergeet de regels en doe je ding”. En Guido Thys, de “minst gevraagde spreker van Nederland”, vertelt over hoe u écht klantwaarde creëert door te durven dwarsdenken. Gastspreker Michel Baars vertelt over zijn verbindende organisatie New Horizon die toewerkt naar een circulaire economie. Daarnaast zijn er gedurende de dag diverse breakout-sessies over over zorgthema’s zoals circulair bouwen en ondernemen, arbeidskrapte, de kracht van gastvrijheid, de financierbaarheid van uw zorg & vastgoed en nog veel meer…

Wij verwelkomen u bij het Mindcenter. Dit bijzondere gebouw is ooit ontworpen als schoenen-showroom-centrum en inmiddels omgetoverd tot verrassende evenementenlocatie. Alles is net even anders bebouwd met als doel een ander soort beleving te creëren en de mind te prikkelen. De locatie is goed bereikbaar via de A2/A27, er is voldoende parkeergelegenheid en een bushalte op 250 m.

Schrijf u gratis in voor deze dag die alleen toegankelijk is voor medewerkers van zorgorganisaties en ontmoet collega’s en experts, ontdek nieuwe ideeën en mogelijkheden en ontwaak!

VMF

Ontmoet collega's en experts, ontdek nieuwe ideeën en mogelijkheden en ontwaak!

Antoinette van Alphen manager

Programma

 • Wat kunt u van deze dag verwachten?
 • 09.00 uur Ontvangst
 • 09.30 uur Welkomstwoord door Antoinette van Alphen
 • 09.45 uur Guido Thys met Welkom in de 21ste eeuw
 • 10.45 uur Korte pauze
 • 11.00 uur Breakoutsessie naar keuze
 • 12.00 uur Lunch
 • 13.00 uur Breakoutsessie naar keuze
 • 14.00 uur Korte pauze
 • 14.15 uur Breakoutsessie naar keuze
 • 15.15 uur Leen Zevenbergen met Vergeet de regels en doe je ding
 • 16.15 uur Afsluiting en borrel

Guido Thys met Welkom in de 21ste eeuw

Dwarsdenker en “bedrijfsverloskundige” Guido Thys noemt zichzelf ook wel de minst gevraagde spreker van Nederland. Niet omdat hij nooit geboekt wordt, maar omdat het gaat om de inhoud van het verhaal en níet de spreker. Daar hoort geen standaard verhaal bij wat al honderd keer verteld is, maar juist een kijkje in de expertise. In Guido’s geval is dat dwarsdenken, klantwaarde, innovatie, ondernemerschap en leiderschap. Een van zijn workshops Klanten wegjagen, waarin hij laat zie hoe het níet moet, is een goed voorbeeld van waar Guido zich op focust. Tijdens Vastgoed meets Facilitair 2019 gaat hij met een botte bijl in op de klassieke manier van omgaan met klanten. Hij leert u uw denkkaders oprekken en op andere manieren echte klantwaarde te creëren.

Leen Zevenbergen met Vergeet de regels en doe je ding

Nog voordat trendwatchers bestonden, gaf Leen al 10 jaar visionaire presentaties. Naast trendmaker, activist voor een duurzame toekomst en impact investor, is Leen ook serial entrepreneur met zo’n 20 bedrijven op zijn naam. In al zijn bedrijven zet hij vol passie duurzaamheid voorop. Ook heeft Leen leiding gegeven aan grote multinationals (PinkRoccade, Origin, Qurius), waar hij inspiratie bracht. Vaak was het bij deze bedrijven nodig om weer plezier te krijgen en daarmee de resultaten te verhogen. Daarnaast scheef Leen drie succesvolle boeken waarin hij met zijn geheel eigen visie benadrukt dat het anders moet. Een daarvan krijgt u na afloop zelfs gratis mee; ’t Is groen en groener wordt het niet was Managementboek van het Jaar en runner-up HR-boek van het Jaar. Het boek beschrijft een organisatiecultuur waarin medewerkers weer lol hebben en dus tot grootse prestaties komen.

In zijn shows en presentaties staan onderwerpen als artificial intelligence, virtual reality, the Internet of Things, ondernemerschap, inspiratie en creativiteit centraal. Ook op 20 juni bekijkt hij de technologische toekomst van de zorg en richt zich daarbij op de menselijke kant. Samen met u denkt hij buiten de kaders.

  Camiel Rommens  Alexander Brand  Jeanine de Vries   Mathijs Ras  Remko van der Graaff

Doelgroep

De Vastgoed meets Facilitair-dag wordt speciaal georganiseerd voor vastgoed- en facilitair managers van zorgorganisaties. Ook directeuren, bestuurders, financials, vastgoedcontrollers, controllers en managers bedrijfsvoering zijn van harte welkom.

Inschrijvingen van geïnteresseerden die niet bij een zorgorganisatie werkzaam zijn, worden niet geaccepteerd.

Plan uw route

Naar Marconiweg 8, 4131 PD in Vianen.

Meer over de breakout-sessies

U kunt 3 van de 8 breakouts volgen. Hieronder leest u meer over de verschillende breakout-sessies.

Door Michel Baars van New Horizon in samenwerking met Ivo de Visser van AAG

Als eigenaar van New Horizon vertelt Michel u tijdens deze sessie alles over zijn bijzondere concept. De tak Urban Mining zorgt voor het ontmantelen van gebouwen met behoud van de waarde van deze grondstoffen en materialen. Hij sloopt niet, maar oogst. Dit doet hij mede door duurzaamheid en circulariteit dichter bij de burger te brengen. Op zijn beurt is New Horizon Social Impact verantwoordelijk voor een andere organisatie van arbeid. Duurzaamheid en duurzame arbeidsrelaties voeren daar de boventoon, mét een eerlijk verdienmodel. Een circulaire economie is in de ogen van New Horizon ook een inclusieve economie. Een inclusieve economie is een economisch systeem waarin sociaal kapitaal gewaardeerd wordt. Michel Baars legt u uit waarom dit een positieve impact op een samenleving heeft waarin iedereen participeert naar vermogen.

Door Camiel Rommens en Bert van Scherpenzeel van AAG

“Goed bestuur doet wonderen.” In Van bricks naar clicks wordt met regelmaat het begrip goed bestuur genoemd. Ook in het Delphi-onderzoek van Camiel Rommens en Bert Scherpenzeel kwam dit met regelmaat naar voren, zonder nadere duiding. Daarom vonden de onderzoekers het van belang om dit concreet te maken. Enerzijds omdat organisaties in control willen, anderzijds omdat ze het gesprek met de financierder goed willen kunnen voeren. Camiel en Bert bespreken in deze breakout-sessie de mogelijkheden van zowel de exploitatie van zorg, als het beheersen van vastgoed. Want daarmee houdt u grip op de financierbaarheid van de organisatie.

Door Alexander Brand en Roger Boersma van AAG

Tijdens deze Concept battle gaan twee sprekers met elkaar de strijd aan. Gedurende een duale lezing boksen het vastgoed- en conceptontwikkelingsproces van het verleden en het vastgoed- en conceptontwikkelingsproces van de toekomst tegen elkaar op. Tegenstrijdigheden worden blootgelegd en inzichten worden duidelijk gemaakt. Haakt u aan tijdens deze match?

Door Jeanine de Vries en Mariëlle van Doorn van AAG

De reis die bezoekers en gasten maken bij een bezoek aan een organisaties bestaat uit verschillende fases. Die hebben in meer of mindere mate (in)direct invloed op de totaalbeleving. Tijdens deze praktische workshop gaan we gezamenlijk een gastenreis ontwerpen. Daarbij hebben we speciale aandacht voor de momenten die er toe doen, de zogenoemde touchpoints. Het doel hiervan is om de belevingsaspecten te kunnen benoemen en deze te verhogen door het leveren van toegevoegde waarde. We kijken specifiek vanuit het perspectief van de gast. Weten welke activiteiten de gast moet verrichten en de emoties die hij daarbij ervaart, zijn bepalend voor het wel of niet doorzetten van de reis. Samen werken we aan dezelfde reis, ieder met een andere blik.

Door Marc Verweij van AAG

De arbeidsmarkt in de zorg staat sterk onder druk. Met minder medewerkers moet er steeds meer gedaan worden. Maar doen de juiste mensen wel de juiste activiteiten? Kan facilitair personeel niet veel meer overnemen van zorgpersoneel? En waar ligt dan de grens? AAG heeft daar een eerste onderzoek naar gedaan en ziet zeker realistische mogelijkheden. Allereerst begint het met meten, daarna met het goede gesprek. Deze workshop zet u aan het denken over hoe u met zorgteams in gesprek kunt gaan. Vooral over de vraag: doen de juiste medewerkers de juiste dingen op het juiste moment?

Door Reinet Krijger van RIBW in samenwerking met Mathijs Ras van AAG

Wat betekent de omslag naar een integrale service-organisatie en wat levert het de cliënt en de medewerker op? Om niet meer te doen aan hokjesdenken, maar juist te denken vanuit de klant, maken Mathijs en Reinet (manager serviceorganisatie van RIBW Nijmegen en Rivierenland) u wegwijs in het procesdenken. We doen meteen ook een paar leuke Lean-oefeningen, zodat u de basisprincipes leert kennen. U gaat naar huis met de gedachte: zou dat bij onze organisatie ook kunnen? Welke meerwaarde levert dat op voor onze cliënt en mijn collega’s?

Door Bart Noordhof van AAG

Door middel van enkele verschillende minigames maakt u in vogelvlucht kennis met een aantal principes van Lean. De minigames simuleren de principes op een speelse wijze, wat het effect direct concreet maakt. De Lean gameroom is zeer geschikt voor personen die voor het eerst in aanraking komen met de Lean-methode, maar is zeker ook nog inspirerend voor diegenen die al hand in hand gaan met Lean.

Door Pam van Wanrooij van PHI Factory in samenwerking met Remko van der Graaff van AAG

Tijdens deze workshop vertellen Pam van Wanrooij en Remko van der Graaff u alles over een wereld waarin circulariteit de standaard is. Wat is nu precies een circulaire economie en waarom zouden we ons huidige systeem op de schop gooien? We nemen u mee op een circulaire reis en geven u een inkijkje in de mogelijkheden van circulair facility management. Aan welke knoppen kunt u draaien om van afval grondstoffen te maken en welke innovaties gaan wellicht een rol spelen?

Schrijf u gratis in voor de Vastgoed meets Facilitair-dag

  Datum Tijd Locatie Lunch Prijs
donderdag 20 juni 2019 09.00 - 17.00 uur Mindcenter, Vianen inbegrepen €0
Deelname is gratis. Vanwege de gemaakte kosten wordt bij een no show €150 in rekening gebracht.
Inschrijven

Meer weten over Vastgoed meets Facilitair 2019? Neem contact met mij op!