Details

 • bij MindCenter in Vianen
 • keynotes en breakout-sessies
 • optredens die indruk maken en raken

Op donderdag 20 juni in Vianen

Bent u onze gast op de vijfde editie van de Vastgoed meets Facilitair-dag op donderdag 20 juni 2019? We vieren dit jaar het lustrum.

Met een programma boordevol kennis over actuele thema’s op het gebied van vastgoed en facilitair op een bijzondere locatie centraal in Nederland. Verschillende keynotesprekers komen u op deze dag inspireren. Zo vertelt Michel Baars, eigenaar van New Horizon over Social Impact. Dat is een verbindende organisatie met een online/offline platform voor duurzame en sociale goederen en diensten die toewerkt naar een circulaire economie. Ook zijn er gedurende de dag diverse breakout-sessies onder leiding van onze AAG-experts.

Bij MindCenter in Vianen

Wij verwelkomen u bij MindCenter, gelegen naast de A2 en A27, met een bushalte op loopafstand en voldoende parkeergelegenheid. Dit bijzondere gebouw is ooit ontworpen als schoenen-showroom-centrum en inmiddels omgetoverd tot verrassende evenementenlocatie. Alles is net even anders bebouwd met als doel een ander soort beleving te creëren en de mind te prikkelen.

Schrijf u in voor deze dag die inspireert en motiveert!

Mis het niet en reserveer alvast uw plaats

Antoinette van Alphen manager

Meer over de keynotesprekers

New Horizon Social Impact is een verbindende organisatie die toewerkt naar een circulaire economie. Het bedrijf is een transparant online/offline platform voor duurzame en sociale goederen en diensten. Dit doet zij mede door duurzaamheid en circulariteit dichter bij de burger te brengen.

Binnenkort onthullen we de tweede keynotespreker van de workshopdag. Hou deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Meer over de breakout-sessies

Er zijn drie breakout-rondes. Op een later moment kunt u uw keuze voor deze breakout-sessies aan ons doorgeven.

Door Camiel Rommens en Bert van Scherpenzeel van AAG

“Goed bestuur doet wonderen.” In Van bricks naar clicks wordt met regelmaat het begrip goed bestuur genoemd. Ook in het Delphi-onderzoek van Camiel Rommens en Bert Scherpenzeel kwam dit met regelmaat naar voren, zonder nadere duiding. Daarom vonden de onderzoekers het van belang om dit concreet te maken. Enerzijds omdat organisaties in control willen, anderzijds omdat ze het gesprek met de financierder goed willen kunnen voeren. Camiel en Bert bespreken in deze breakout-sessie de mogelijkheden van zowel de exploitatie van zorg, als het beheersen van vastgoed. Want daarmee houdt u grip op de financierbaarheid van de organisatie.

Door Alexander Brand en Roger Boersma van AAG

Tijdens deze Concept battle gaan twee sprekers met elkaar de strijd aan. Gedurende een duale lezing boksen het vastgoed- en conceptontwikkelingsproces van het verleden en het vastgoed- en conceptontwikkelingsproces van de toekomst tegen elkaar op. Tegenstrijdigheden worden blootgelegd en inzichten worden duidelijk gemaakt. Haakt u aan tijdens deze match?

Door Jeanine de Vries en Mariëlle van Doorn van AAG

De reis die bezoekers en gasten maken bij een bezoek aan een organisaties bestaat uit verschillende fases. Die hebben in meer of mindere mate (in)direct invloed op de totaalbeleving. Tijdens deze praktische workshop gaan we gezamenlijk een gastenreis ontwerpen. Daarbij hebben we speciale aandacht voor de momenten die er toe doen, de zogenoemde touchpoints. Het doel hiervan is om de belevingsaspecten te kunnen benoemen en deze te verhogen door het leveren van toegevoegde waarde. We kijken specifiek vanuit het perspectief van de gast. Weten welke activiteiten de gast moet verrichten en de emoties die hij daarbij ervaart, zijn bepalend voor het wel of niet doorzetten van de reis. Samen werken we aan dezelfde reis, ieder met een andere blik.

Door Marc Verweij van AAG

De arbeidsmarkt in de zorg staat sterk onder druk. Met minder medewerkers moet er steeds meer gedaan worden. Maar doen de juiste mensen wel de juiste activiteiten? Kan facilitair personeel niet veel meer overnemen van zorgpersoneel? En waar ligt dan de grens? AAG heeft daar een eerste onderzoek naar gedaan en ziet zeker realistische mogelijkheden. Allereerst begint het met meten, daarna met het goede gesprek. Deze workshop zet u aan het denken over hoe u met zorgteams in gesprek kunt gaan. Vooral over de vraag: doen de juiste medewerkers de juiste dingen op het juiste moment?

Door Mathijs Ras van AAG in samenwerking met een gastspreker

Wat betekent de omslag naar een integrale service-organisatie en wat levert het de cliënt en de medewerker op? Om niet meer te doen aan hokjesdenken, maar juist te denken vanuit de klant, maken we u wegwijs in het procesdenken. We doen meteen ook een paar leuke Lean-oefeningen, zodat u de basisprincipes leert kennen. U gaat naar huis met de gedachte: zou dat bij onze organisatie ook kunnen? Welke meerwaarde levert dat op voor onze cliënt en mijn collega’s?

Door Bart Noordhof van AAG

Door middel van enkele verschillende minigames maakt u in vogelvlucht kennis met een aantal principes van Lean. De minigames simuleren de principes op een speelse wijze, wat het effect direct concreet maakt. De Lean gameroom is zeer geschikt voor personen die voor het eerst in aanraking komen met de Lean-methode, maar is zeker ook nog inspirerend voor diegenen die al hand in hand gaan met Lean.

Door Pam van Wanrooij van PHI Factory in samenwerking met Remko van der Graaff van AAG

Tijdens deze workshop vertellen Pam van Wanrooij en Remko van der Graaff u alles over de wereld van eten en drinken in de toekomst. Wat eten we in 2025? Welke innovaties spelen er nu? Wat is Simplify your food? Graag nemen we u mee op een circulaire reis en geven we u een inkijkje in de mogelijkheden van circulaire catering. Aan welke knoppen kunt u draaien om van afval grondstoffen te maken en impact te maken met uw catering?

Programma

 • Wat kunt u van deze dag verwachten?
 • 09.30 uur Ontvangst
 • 10.00 uur Welkomstwoord door Antoinette van Alphen
 • 10.15 uur Michel Baars over New Horizon Urban Mining
 • 11.15 uur Breakoutsessies
 • 12.15 uur Lunch
 • 13.00 uur Breakoutsessies
 • 14.00 uur Breakoutsessies
 • 15.00 uur Keynotespreker
 • 15.45 uur Afsluiting en borrel

Doelgroep

De Vastgoed meets Facilitair-dag wordt speciaal georganiseerd voor vastgoed- en facilitair managers van zorgorganisaties. Ook directeuren, bestuurders, financials, vastgoedcontrollers, controllers en managers bedrijfsvoering zijn van harte welkom.

Inschrijvingen van geïnteresseerden die niet bij een zorgorganisatie werkzaam zijn, worden niet geaccepteerd.

Geïnteresseerd in deze opleiding?

  Datum Tijd Locatie Lunch Prijs
20 juni 2019 09.30 - 17.00 uur MindCenter, Vianen inbegrepen €0
Inschrijven

Meer weten over Vastgoed meets Facilitair 2019? Neem contact met mij op!

Een terugblik

De deelnemers werden door robots Sanbot en Beampro welkom geheten in Villa Jongerius in Utrecht. Het programma begon met trendwatcher Adjiedj Bakas. Daarna waren er verschillende breakouts:

 • Arnold Eisses met Anja van Balen van ABN Amro over ‘Financiële trends in Healtcare’
 • Bram Baselmans met Roel Wever van CFP over ‘Duurzaamheid in de zorg’
 • Remko van der Graaff met Frits Hoff van byFlow over ‘De mogelijkheden van 3D-foodprinten’
 • Antoinette van Alphen en Laura Seckel over ‘Waardecreatie in wonen, zorg en welzijn’
 • Jelle Tigelaar en sociologe Margo van Kemenade over ‘Zorgrobotica’

Nieuw waren de ‘dr. AAG-sessies’ waarin deelnemers een facilitair- of vastgoedprobleem aan een van de AAG’ers kon voorleggen. Aan het einde van de dag nam ervaringsdeskundige Jaap Bressers ons mee in zijn ‘Carlos-momentjes’. De dag werd gewaardeerd met een 8.

Op een erg warme 15 juni waren we bij het Oude Magazijn in Amersfoort. De dag ging plenair van start met Eelco Hoet van Jones Lang LaSalle die vertelde over ‘Vastgoed van de multinationals’ en Sydney Brouwer over de ‘Zes bouwstenen van een klantgerichte organisatie’.

De workshoprondes in de middag werden door presentatiekoppels verzorgd. Bram Baselmans en Marcel van Wijk gingen in op ‘Investeren in duurzame en kwaliteit van uw zorgorganisatie’, Jelle Tigelaar en Laura Seckel namen de deelnemers mee in ‘Concrete stappen naar aansprekende woonzorg- en serviceconcepten. Een tekenaar maakte een samenvatting van de sessies.  Remko van der Graaff en Stijn Creemers verzorgden een interactieve sessie over Food & Hospitality. Tijdens de workshoprondes was het ook mogelijk om een rondleiding over het terrein te krijgen. De dag scoorde een gemiddelde 8,1.

In 2016 waren we bij Radio Royaal in Eindhoven. Harold Hassink opende plenair met een bijdrage over ‘De kunst van de juiste keuzes maken’ en Ron Blaauw deelde daarna zijn verhaal ‘Het roer om en (weer) succes’. Op het programma stonden workshops van Bram Baselmans en Antoinette van Alphen over ‘Financieel haalbare vastgoedconcepten door anders denken’, een college-tour met Remko van der Graaff en Raoul Bakkes (Proteion) en een rondleiding over Strijp-S. De dag scoorde een gemiddelde 7,7.

De eerste Vastgoed meets Facilitair-dag vond plaats in Rotterdam, in het hippe Hotel New York. Het ochtendprogramma bestond uit bijdragen van Jan Jacobs van Smart Health over ‘Hoe verandert techniek de zorg?’, Constanze Mager van Apemanagement over ‘Is de werkvloer toch iets te veel jungle geworden?’ en Klaas Kroot van FOI-Focus ‘Welk kapitaal is wel beschikbaar voor de financiering van een project en hoe kom je daaraan?’.  Voor de lunch wandelden we naar de Fenix Food Factory.

In de middag verzorgden Constanze Mager en Antoinette van Alphen een verdiepingssessie over ‘Cultuurveranderingen binnen uw facilitaire organisatie. Wat werkt?’. Camiel Rommens verzorgde samen met Klaas Kroot een verdiepingssessie over ‘Arrangementen of de financiële presentatie van uw vastgoed’. Gelijkertijd was er ook een AAG-kenniscafé en gingen we in een kleine, multidisciplinaire setting in gesprek met specialisten en collega-zorgorganisaties over problemen en vragen. Alexander was de host en per tafel waren er gespreksleiders: Bram met Marcel van Wijk,  Arnold met Michel van Tilborg en Remko met Ilse Vos. De dag scoorde een 8,2.