Details

  • Diverse Europese steden
  • Alleen deelnemers van uw organisatie

Eten, drinken en gastvrijheid: een centraal thema in de zorg

Voor uw cliënten en hun familieleden is een bezoek aan uw horecagelegenheid vaak hét moment van de dag. Of dit nou voor een kopje koffie is, een lunch of een warme maaltijd: het verbindt mensen met elkaar. Samen even ontspannen, eten en drinken.

De ontwikkelingen op het gebied van (zorg)horeca staan niet stil. Om u als zorgorganisatie te onderscheiden van anderen is het belangrijk op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. Niet in de laatste plaats omdat een nieuw, eenvoudig concept een succes van uw zorghoreca kan maken. Die kennis kunt u natuurlijk opdoen in vakbladen en tijdschriften, maar het loont ook zeker om eens ‘buiten te gaan kijken’.

Daarom organiseren we diverse trendtours in binnen- en buitenland. Ga samen met uw eigen collega’s op trendtour en laat u inspireren door innovatieve en mooie (zorg)horeca- en retailconcepten die u kunt toepassen op uw eigen zorghoreca. Het versterkt het teamgevoel en is een leuke en waardevolle dag uit.

Na afloop van de trendtour ontvangt u natuurlijk alle foto’s en materialen van ons, gebundeld in een handig boekje. Nieuwsgierig? Bekijk hier het fotoverslag van een eerdere trendtour naar Londen!

In verband met corona organiseren we op dit moment geen trendtours. Zodra het weer kan en mag, nemen we u graag mee! Vraag alvast een offerte aan via de button onderaan deze pagina, dan doen wij u graag een voorstel.

Laat u inspireren door innovatieve en mooie (zorg)horeca- en retailconcepten.

Stijn Creemers adviseur

Gastvrij & trendy Amsterdam

Amsterdam: van een klein vissersdorpje uitgegroeid tot een trendy, bruisende en culinaire wereld- en cultuurstad. Vele getalenteerde mensen zoals kunstenaars, schrijvers, architecten en chef-koks kwamen naar de stad om geïnspireerd te worden en prachtige concepten, producten, gebouwen en kunst te creëren en ontwikkelen. Ook vandaag de dag ademt de stad internationale allure uit en is de enorme diversiteit aan culturen nog altijd zichtbaar in de grote hoeveelheid aan horeca- en retailgelegenheden in de stad.

Ervaar onder andere de grandeur van het nieuwe NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, de moderne luxe van het Conservatorium Hotel en de foodie-hotspot Foodhallen. Tijdens deze trendtour ligt de focus vooral op gastvrijheid: hoe ervaren we die bij de diverse concepten?

Bourgondisch & Coffee Loving Den Bosch

Bourgondisch Den Bosch

In Bourgondische hoofdstad en tevens al jaren op rij ‘Meest gastvrije stad van Nederland’ Den Bosch nemen we u mee op reis. We bezoeken innoverende horeca- en cateringconcepten zoals De Raadskelder, dat wordt gerund door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook proeven we van de lekkerste gerechten, zoals de enige échte Bossche Bol van Jan de Groot. We nodigen u uit om op deze dag met een ander perspectief te kijken naar de maaltijd, de garnering, het concept, het gedrag van de bediening en de totaalbeleving. Wat neemt u mee terug naar uw eigen organisatie?

Coffee Loving Den Bosch

Deze leuke trendtour in Den Bosch sluit perfect aan bij organisaties die bezig zijn met de ontwikkeling van een koffieconcept in de vorm van een espresso bar, koffielounge, bistro of andere voorziening waarbij koffie en thee centraal staan.

Op het programma staan onder andere een koffieproeverij bij Starbucks en een bezoek diverse andere leuke koffieconcepten in de historische binnenstad van Den Bosch. Hier kunt u inspiratie opdoen op het gebied van het concept, assortiment, lay-out en design. Ook krijgt u verschillende leuke opdrachten en uitleg van de ondernemers.

Internationaal onthaal in Düsseldorf

Düsseldorf, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, staat bekend om de talrijke typisch Duitse cafés en restaurants die bezoekers van over de hele wereld bekoren. Als echte Bourgondiërs weet men in Düsseldorf dan ook hoe men de culinaire liefhebbers kan verrassen; in de Altstadt zijn meer dan 200 cafés en restaurants aanwezig waaruit we een bijzondere selectie hebben gemaakt van internationale allure.

We bezoeken onder andere de versmarkt Carlsplatz, drinken koffie bij Woyton, gaan op Japanse tour bij MoschMosch en sluiten de dag natuurlijk af met een glas donkerbruin Altbier in een typische Altstadtbierstube.

Optie 1: Innovatief & ondernemend Eindhoven

Sinds Philips, ruim 125 jaar geleden, het licht naar de stad heeft gebracht is Eindhoven veranderd in een designstad vol innovatie, technologie, vernieuwing, creativiteit en bruisende energie. We nemen u mee naar diverse innovatieve en vooruitstrevende concepten op Strijp-S, zoals Radio Royaal en Intelligentia Ice. In het centrum brengen we een bezoek aan de overdekte foodmarkt Down Town Gourmet Market. Onderweg komen we diverse voorbeelden tegen van moderne architectuur die hand in hand gaat met de historie van de stad en opzienbarende horecaconcepten.

Optie 2: Sociaal en verbindend Eindhoven

Deze trendtour richt zich op (horeca)concepten in Eindhoven waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of een verstandelijke en/of lichamelijk beperking een belangrijke rol spelen. Zij hebben hier dagbesteding, worden hier opgeleid of worden klaargestoomd om terug te keren in de maatschappij. We bezoeken retailconcepten, een atelier en horecagelegenheden met onder andere bedrijfscatering. Hier staat voornamelijk ontmoeting centraal. De locaties die we bezoeken bestaan uit zowel maatschappelijk als commercieel gestuurde concepten.

Simplify your food

Londen: na New York hét ‘pilotgebied’ voor de nieuwste eet- drinkconcepten. Soms succesvol en soms ook niet. In beide gevallen kunt u leren van de concepten. En uiteraard gaan we proeven en beleven!

Op het programma staan onder andere een bezoek aan Borough Market, Hotel Chocolat en Mon Mouth Coffee. Ook het samen reizen is erg waardevol: onderweg maakt u alvast kennis met de andere deelnemende collega’s uit uw vakgebied en bent in de gelegenheid samen te sparren en van elkaar te leren.

Duurzaam & gezond Nijmegen

Nijmegen is mogelijk de oudste stad van het huidige Nederland. Als Ulpia Noviomagus Batavorum kreeg het rond het jaar 100 marktrechten. Een deel van Nijmegen, de Benedenstad, is dan ook beschermd dorpsgezicht.

Op het programma staan onder andere een bezoek aan Crudo, een duurzaam, raw vegan eetcafé met winkel, en Cultureel Terras De Kaaij, waar recycling centraal staat. Een ander uniek concept is De Wit Wasserij: een wasserette, bar én donutshop. En natuurlijk brengen we een bezoek aan dé nieuwe hotspot in Nijmegen: het Honigcomplex, waar men heerlijk kan eten en drinken, sporten, winkelen, muziek maken en (veel) meer.

Industrieel & hip Rotterdam

Rotterdam is ‘hip and happening’: minder toeristisch dan Amsterdam, met de allure van een wereldstad. Rotterdam profileert zich als een jonge, dynamische stad met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Dat zien we terug in de horecaconcepten!

Natuurlijk mag een bezoek aan de Markthal, de eerste overdekte marktvloer van Nederland, niet ontbreken. Daarna maken we per watertaxi de oversteek naar Hotel New York, gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn, en naar de Fenix Food Factory, een culinaire broedplaats waar produceren, proeven en kopen samen komen.

Doelgroep

Onze trendtours zijn geschikt voor iedereen die verantwoordelijk is voor gastvrijheid binnen een zorgorganisatie, zoals een facilitair manager, hoofd voeding, manager hotelservices of bestuurder.

Eindtermen

Na afloop van de trendtour heeft u diverse ideeën opgedaan binnen verschillende horeca- en retailconcepten die u als inspiratiebron kunt gebruiken binnen uw eigen zorghoreca.

Geïnteresseerd in een trendtour?

Vraag een offerte aan

Meer weten over onze trendtours? Neem contact met mij op!