Details

  • Programma op maat
  • Prijs op aanvraag
  • Maximaal tien deelnemers

Bekijk uw zorgorganisatie door de ogen van de bank

Banken zijn niet weg te denken als financier van de Nederlandse zorgsector. Gezamenlijk hebben de Nederlandse banken zo’n € 23 miljard uitgeleend aan zorgorganisaties, die dit geld gebruiken om gebouwen, apparatuur, inventaris en hun werkkapitaal te financieren. Zo mogelijk ook bij uw organisatie. Maar hoe komt u aan een lening bij een bank? Hoe beoordeelt een bank uw investeringsplannen? In deze training leert u te kijken door de bril van een bankier, zodat u goed voorbereid uw financieringsaanvraag indient. En dat niet alleen; een goede bankier stelt u belangrijke vragen over uw plannen. Vragen die u helpen om uw plannen te verdiepen en financierbaar te maken.

Kredietrisico’s en ratio’s

Natuurlijk, geld lenen kost geld. Maar deze kosten heeft u deels zelf in de hand. Dat heeft namelijk te maken met het risicoprofiel van uw zorgorganisatie. Hoe beter dit profiel, hoe lager de risico-opslag die een bank zal vragen. En daarmee houdt u meer geld over voor de zorg.

Ratio’s zijn een belangrijk hulpmiddel voor bankiers om het risicoprofiel van u als kredietnemer te volgen. Voldoet u niet aan ratio’s als de Debt Service Cover Ratio, Solvabiliteit, Net Debt to EBITDA, Loan to Value, Weerstandsvermogen, dan is de lening opeisbaar en moet u dus onmiddellijk aflossen met alle gevolgen van dien. Maar wat houden die ratio’s precies in en hoe kunt u hier op sturen? Ook dit leggen we tijdens deze training uit.

Tijdens de training gaan we ook in op uw bankiersdilemma’s. Vanwege het interactieve karakter van deze training werken we in groepjes van maximaal 10 deelnemers. 

Maak uw plannen financierbaar!

Bram Venhuizen Bram Venhuizen manager

Programma

Dit is een incompanytraining met een programma op maat. Wij geven deze training bij u of bij ons op kantoor, met uitsluitend deelnemers van uw eigen organisatie. Het programma sluit aan op uw specifieke situatie. Zo kunt u de lesstof direct in uw eigen omgeving of op uw eigen situatie toepassen.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor bestuurders, MT-leden, managers bedrijfsvoering, treasurers, (senior) controllers en leden van de Raad van Toezicht.

Eindtermen

Na afloop van deze training:

  • weet u hoe u een financierbaar plan opstelt;
  • kunt u werken met belangrijke ratio’s;
  • heeft u inzicht in de rentekosten en kredietrisico’s.

Ervaringen van deelnemers

Heel leerzaam en duidelijk.

Waardevol!

Geïnteresseerd in deze incompanytraining?

Vraag een offerte aan

Meer weten over financieringen, ratio's en kredietrisico's? Neem contact met mij op!

Bram Venhuizen