Details

 • Online training of als incompany
 • € 195

Eén meldpunt voor uw klanten

Wilt u voor uw zorgorganisatie één centraal meldpunt/servicedesk voor de gehele bedrijfsvoering inrichten, waar uw klanten terecht kunnen met klachten, wensen, storingen en informatievragen? Of heeft u een meldpunt dat u wilt uitbreiden naar een organisatiebreed-servicepunt? Dan is deze training er voor u en uw team!

Integrale, klantgerichte serviceorganisatie

De klantvraag is het uitgangspunt bij de inrichting van een integrale, klantgerichte serviceorganisatie. Uw klant (medewerker of cliënt) heeft dan één aanspreekpunt voor alle vragen rondom alle ondersteunende thema’s. Een servicedesk is hiervoor een invulling. Maar wel een servicedesk die zich vervolgens eigenaar van de gestelde vraag voelt, totdat de klant tevreden is met het antwoord. In de backoffice van de serviceorganisatie zitten experts die ingezet worden op de sterk inhoudelijke vraagstukken.

Procesoptimalisaties op basis van data

Kennis vanuit deze experts wordt op die manier steeds verder richting de klant gebracht. Een portal met de meest gestelde vragen kan voor de klant al een ingang zijn, voordat de servicedesk telefonisch, via mail of via het FMIS benaderd wordt. In een systeem worden alle klantvragen vastgelegd. Die data geeft inzicht in mogelijke procesoptimalisaties. Over welke onderwerpen worden veel vragen gesteld? En wat kunnen we in de organisatie optimaliseren zodat die vragen minder gesteld worden? Het geheel van portal, servicedesk en backoffice, vormt samen de serviceorganisatie en ziet er als volgt uit:

Stappenplan en tools

Veel organisaties zijn momenteel bezig met de opzet van een meldpunt of servicedesk en dat is voor iedere organisatie maatwerk. AAG heeft echter een stappenplan ontwikkeld dat handvatten en tools biedt bij de implementatie van een facilitair servicepunt, zónder de organisatiespecifieke situatie uit het oog te verliezen.

Tijdens deze training maakt u kennis met het stappenplan, gaan we in op de mogelijkheden om te komen tot een integrale serviceorganisatie voor uw organisatie en kunt u ervaringen uitwisselen met collega’s uit uw vakgebied.

Een meldpunt of servicedesk draagt bij aan de tevredenheid van uw cliënten en medewerkers.

Jelle Tigelaar Jelle Tigelaar manager

Wilt u met meer collega’s deze opleiding volgen? Vraag vrijblijvend een offerte voor een incompany aan.

Programma

 • Wat kunt u verwachten?
 • 09.00 Welkom met korte kennismaking
 • 09.15 Lean, klantwaarde en klantreis
 • 09.45 Serviceorganisatie: concept, reden en structuur
 • 10.15 Pauze
 • 10.30 Stappenplan integrale serviceorganisatie
 • 11.00 Samenwerking tussen frontoffice en backoffice en cultuur
 • 11.30 Casus en kennisdeling
 • 12.00 Afsluiten

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor alle medewerkers (of het hele team) in de zorg die verantwoordelijk zijn voor de facilitaire dienstverlening van een zorgorganisatie, zoals een facilitair manager, manager (hotel)services, manager bedrijfsbureau, manager verhuur en managers en directeuren bedrijfsvoering.

Eindtermen

Na afloop van deze training heeft u handvatten en tools om bij uw organisatie passend meldpunt / servicedesk te implementeren en dit tot een (groter) succes te maken.

Geïnteresseerd in deze opleiding?

  Datum Tijd Locatie Lunch Prijs
donderdag 15 april 2021 09.00 - 12.00 uur online n.v.t. € 195
Inschrijven

Meer weten over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Mathijs Ras