Details

  • Meerdere data | 9.00 - 16.00 uur
  • € 595
  • Bij AAG in Den Bosch
Aanmelden

In één dag op de hoogte van de financiering van het Nederlandse zorgstelsel

Het Nederlandse zorglandschap is de laatste jaren rigoureus veranderd. Nieuwe wet- en regelgeving en een andere wijze van bekostigen leid(d)en binnen organisaties tot veel veranderingen. Processen worden anders ingericht en de samenwerking tussen zorgprofessionals en ondersteunende diensten wordt steeds belangrijker. Wederzijds begrip voor elkaars kwaliteiten, kunde, kennis en taakstelling is essentieel. Een doelstelling die makkelijker bereikt wordt als eenieder weet hoe het Nederlandse zorgstelsel sinds 2015 in elkaar zit.

In deze training nemen we u mee in het verander(en)de zorglandschap. Hierbij staan wetgeving, bekostiging en hoe dit te organiseren in uw organisatie centraal. Natuurlijk aangevuld met uw vragen en specifieke wensen.

Breid uw financiële kennis uit met zorgfinanciering.

Lieke van Uden business consultant

Programma

De onderwerpen die aan bod zullen komen zijn:

  • Hoe werkt de zorg in Nederland?
  • Opbrengsten in control
  • Bedrijfsvoering in de praktijk

 

 

 

Doelgroep

Deze training is geschikt voor startende en non-financials in de zorg die onbekend zijn met financiering van de gezondheidszorg en branchespecifieke onderwerpen. Deelnemers die eerder deze training volgden, merkten op dat het ook een goede training is voor medewerkers die al langer werkzaam zijn op de financiële afdeling en graag hun kennis willen opfrissen.

De cursisten beschikken over een administratieve opleiding op minimaal mbo-niveau. Hoewel deze training open staat en geschikt is voor deelnemers uit alle sectoren van de zorg, worden de onderwerpen voornamelijk toegelicht met voorbeelden vanuit de care sector (Wlz, Zvw en Wmo).

Eindtermen

Na afloop van deze training kent u elementaire basisbegrippen uit het Nederlandse zorgstelsel en de wet- en regelgeving binnen de financiering van de gezondheidszorg. Daarnaast bent u op de hoogte van de actualiteiten binnen uw werkgebied en kan de overgedragen kennis worden toegepast in de praktijk.

 

 

Locatie

Deze opleiding vindt bij ons op kantoor in Den Bosch plaats. Als het aantal aanmeldingen hoger is dan het aantal personen dat wij volgens de coronamaatregelen in onze trainingsruimte kunnen ontvangen, geven we de opleiding in het Fletcher Hotel in Rosmalen (ca. 10 minuten van ons kantoor, aan de A2).

Ervaringen van deelnemers

Alle processen van begin tot einde komen goed aan bod.

Prettige aanvulling op onderwerpen waar je in je werk mee in aanraking komt.

Heel leerzaam en nuttig!

Je merkt dat de docenten veel kennis van zaken hebben; geen vraag bleef onbeantwoord.

Wilt u met meer collega’s deze opleiding volgen? Er is ook een incompanytraining!

Meer weten over de bekostiging van de zorg? Neem contact met mij op!

Florian Massain