Details

  • Gratis online live stream
  • 10 november | 14.00 - 15.30 uur

Hoe maakt u zorgvastgoed duurzaam en circulair? Wat is de huidige regelgeving en wat is een logisch stappenplan om met uw zorgvastgoed te voldoen aan de Green Deal voor de zorg?

Tijdens dit webinar geven wij tekst en uitleg hierover en lichten we het plan van aanpak van AAG toe. We lichten de Routekaart Duurzaam Zorgvastgoed toe, aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de zorg. Daarnaast hebben we een gastspreker en specialist uitgenodigd om jullie mee te nemen in het Circulair Bouwen, namelijk Rob van Lith van New Horizon.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit GRATIS webinar over Duurzaam en circulair zorgvastgoed op 10 november van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Routekaart duurzaamheid
Als het over duurzaamheid in de zorg gaat, is het allereerst belangrijk de verschillende wetgeving en duurzaamheidsbegrippen uit elkaar te houden. Wat is nu bijvoorbeeld het verschil tussen de EED-rapportages en de Routekaart Duurzaamheid. En wordt er met de Routekaart Duurzaamheid voldaan aan alle pijlers vanuit de Green Deal voor de zorg? Aan de hand van praktijkvoorbeelden lichten we dit aan u toe. Daarnaast laten we zien wat de verbinding is tussen de Routekaart Duurzaamheid en een Strategisch Vastgoedplan of Meerjaren Onderhoudsplan. Daarbij lichten we ook toe waarom het logisch kan zijn het ene gebouw juist wel te verduurzamen en het andere gebouw juist niet.

Circulair zorgvastgoed
Circulariteit is één van de pijlers uit de Green Deal voor de zorg, maar soms nog lastig concreet te maken. Tijdens het webinar zal New Horizon de circulaire praktijkmogelijkheden van vandaag en morgen aan u toelichten, op het gebied van circulair bouwen. Dit is voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw interessant. Sterker nog, zelfs voor een te slopen pand is dit interessant! Hieronder meer tekst en uitleg over onze gastspreker New Horizon.

Over New Horizon
New Horizon gelooft in circulaire economie als het nieuwe economische model, met als doel bouwmaterialen te leveren die bijdragen aan een circulaire economie. Dit alles met de belofte: “Het is niet duurder, het duurt niet langer, het is veel leuker en heel veel duurzamer”. In functie van de productie en levering van materialen uit urban mining (slopen), treden zij op als hoofdaannemer voor de ontmanteling van gebouwen. Deze activiteiten zijn ondergebracht in New Horizon Urban Mining. New Horizon Urban Mining ontwikkelt circulaire oplossingen om de mis-match tussen sloopmaterialen/-grondstoffen en nieuwbouwproducten/-materialen op te lossen. Dit circulaire model vraagt om samenwerking. De partners in het Urban Mining Collective zorgen ervoor dat producten in complete leveringen op een efficiënte manier op de bouwlocatie komt, door gebruik te maken van de huidige processen. Hierbij wordt de circulaire economie in het huidige proces geïntegreerd!

Wij lichten ook het plan van aanpak van AAG voor duurzaamheid in de zorg toe

Ivo de Visser adviseur

Programma

De volgende onderwerpen staan op de agenda:

  • Introductie duurzaamheid in de zorg
  • Wet- en regelgeving duurzaam vastgoed
  • Praktijkvoorbeeld Routekaart duurzaamheid
  • Circulair bouwen (door New Horizon)

Doelgroep

Het webinar is interessant voor managers vastgoed en facilitair in de zorg. Bent u werkzaam in de zorg en geïnteresseerd in duurzaamheid voor uw organisatie? Schrijf u dan ook in.

Eindtermen

Na afloop van het webinar bent u op de hoogte van de laatste stand van zaken rondom duurzaamheid en zorgvastgoed. U weet wat er wordt verwacht vanuit wetgeving en wat er wordt verwacht vanuit de Green Deal voor de zorg. Daarnaast krijgt u handvatten van New Horizon hoe u circulair bouwen praktisch maakt voor zowel bestaande- als nieuwbouw.

Docenten

Uw hoofddocent Ivo de Visser is adviseur duurzaamheid & innovatie en helpt zorgorganisaties te verduurzamen en bovendien om hierbij de regie in eigen handen te houden.

Gastspreker Rob van Lith van New Horizon is specialist in Circulair Bouwen.

Locatie

Online: u heeft alleen een rustige werkplek en computer met camera en audio nodig. Het webinar wordt gegeven via Zoom.

Let op: soms worden online sessies in Zoom of andere programma’s geblokkeerd binnen het bedrijfsnetwerk van organisaties. Wij adviseren u van tevoren na te gaan of dit bij uw organisatie ook het geval is. Dan is het aan te raden het webinar buiten het bedrijfsnetwerk, dus bijvoorbeeld thuis of op een andere locatie, te volgen.

Meer weten over dit webinar of dit onderwerp? Neem contact met mij op!