Details

  • Driedaagse training
  • Bij AAG in 's-Hertogenbosch
  • € 2.250
Liever incompany?

Facility management in de zorg? Een vak apart!

De facilitaire processen binnen een zorgorganisatie zijn een veel grotere uitdaging dan in andere sectoren. Want met welke wet- en regelgeving moet u rekening houden? Wat zijn de laatste trends en ontwikkelingen? Hoe zit het met de financiering van de dienstverlening? U dient rekening te houden met de diversiteit aan behoeftes binnen uw doelgroep. En boven alles; hoe zorgt u ervoor dat de facilitaire processen een maximale toegevoegde waarde leveren voor uw cliënt?

(Weer) grip

Facilitaire processen zoals eten en drinken, schoonmaak en het wassen van kleding liggen heel dicht bij de cliënt. Bij steeds meer zorgorganisaties zien we ook dat de facilitaire processen, zeker bij kleinschalig wonen, onderdeel uit maken van het huishouden van een groep. De scheiding tussen zorg en verblijf, met alles wat daar bij komt kijken, is steeds minder scherp. Net zoals de taken en verantwoordelijkheden. Hoe krijgt u (weer) grip op de dienstverlening? Tijdens deze leergang brengen wij u op de hoogte van de belangrijkste thema’s die nodig zijn om op hoofdlijnen te sturen en mee te denken over de optimale invulling van uw facilitaire dienstverlening.

De volgende thema’s worden behandeld:

  • vertaling van zorgvisie naar visie op facilitaire dienstverlening;
  • de wereld van eten en drinken;
  • kostprijzen en de sturing daar op;
  • veiligheidsaspecten binnen facilitaire processen;
  • schoonmaak, wassen en overige facilitaire processen;
  • teamontwikkeling op de groepen;
  • implementatie van veranderingen.

Vanzelfsprekend is er veel ruimte voor het delen van voorbeelden en ervaringen vanuit de praktijk. Bekijk het programma voor een volledig overzicht.

Snel op de hoogte van alles rondom facilitaire dienstverlening in de zorg.

Jelle Tigelaar Jelle Tigelaar manager

Doelgroep

Bent u een niet-facilitair professional die verantwoordelijk is (geworden) voor de facilitaire dienstverlening binnen de zorg? Of bent u een facilitair professional die net in de zorg is komen werken? Dan is deze opleiding er speciaal voor u. Deze opleiding is dus geschikt voor (startende) facilitair managers en ook voor zorgmanagers, zorgdirecteuren, locatiemanagers, vastgoedmanagers en klantgroepmanagers in de VVT-, VG- en GGZ-sector.

Eindtermen

Na afloop van deze opleiding:

  • heeft u een goed beeld van de inhoud, kosten en vergoedingen van alle facilitaire processen;
  • heeft u inzicht in de verbinding tussen de visie van de organisatie en de inrichting van de facilitaire processen;
  • kunt u een vertaling maken van de opgedane kennis naar de gewenste inrichting op de eigen locatie/organisatie;
  • kunt u de facilitaire dienstverlening implementeren en integreren binnen de (zorg)teams.

Programma

  • Dag 1
  • 08.30 - 09.00 Ontvangst
  • 09.00 - 10.00 Kennismaking en bespreking leerdoelen
  • 10.00 - 10.15 Pauze
  • 10.15 - 11.30 Van organisatievisie naar visie op facilitair
  • 11.30 - 12.30 Vertaling naar de praktijk
  • 12.30 - 13.00 Lunch
  • 13.00 - 14.15 Trends en ontwikkelingen in eten en drinken
  • 14.15 - 15.15 Het ontwikkelen van een visie op eten en drinken
  • 15.15 - 15.30 Pauze
  • 15.30 - 16.30 Vertaling naar de praktijk
  • 16.30 - 17.00 Andere uitdagingen
  • 17.00 - 17.30 Afsluiting
  • Dag 2
  • 08.30 - 09.00 Ontvangst
  • 09.00 - 11.00 Overige facilitaire processen
  • 11.00 - 11.15 Pauze
  • 11.15 - 12.30 Veiligheidsaspecten binnen het facilitaire werkveld
  • 12.30 - 13.00 Lunch
  • 13.00 - 14.30 Wat mag het allemaal kosten?
  • 14.30 - 15.30 Sturen op kosten en kwaliteit
  • 15.30 - 15.45 Pauze
  • 15.45 - 17.00 Teamontwikkeling
  • 17.00 - 17.30 Afsluiting
  • Dag 3
  • 08.30 - 09.00 Ontvangst
  • 09.00 - 10.45 Implementatie van facilitaire veranderingen
  • 10.45 - 11.00 Pauze
  • 11.00 - 12.30 Wat verandert er in de aansturing?
  • 12.30 - 13.00 Lunch
  • 13.00 - 15.00 Inventarisatie en behandeling ingebrachte onderwerpen
  • 15.00 - 15.15 Pauze
  • 15.15 - 17.00 Andere uitdagingen
  • 17.00 - 21.00 Afsluitend diner in centrum 's-Hertogenbosch (optioneel)

Jelle Tigelaar Remko van der Graaff Stijn Creemers   

Ervaringen van deelnemers

Deze opleiding heeft mij heel veel informatie gegeven. Ik heb nu handvatten gekregen, waarmee ik stap voor stap de verschillende onderwerpen naar een hoger niveau kan brengen. Echt een aanrader!

Het was weer leuk om in de schoolbanken te zitten, het was voor mij een inspirerende opleiding!!

Interessant, veel praktijkvoorbeelden om mee te nemen naar de eigen organisatie.

Geïnteresseerd in deze opleiding?

  Datum Tijd Locatie Lunch Prijs
18 april, 24 mei en 13 juni 2019 08.30 - 17.30 AAG, 's-Hertogenbosch Inclusief € 2.250
Inschrijven

Meer weten over facility management in de zorg? Neem contact met mij op!

Jelle Tigelaar