Details

  • Prijs op aanvraag
  • Programma op maat

Het nut en de noodzaak van registreren van zorg

‘Hoe krijgen we de registratie in het primaire proces op orde?’, is een vraag die veel organisaties bezig houdt. De zorgprofessional houdt zich vanzelfsprekend de meeste tijd bezig met de zorg voor de cliënt. Dit is de reden waarom zij voor het vak gekozen hebben. Deze zorg moet natuurlijk wel betaald worden en daarvoor is een goede registratie nodig. Maar daar moet de zorgprofessional zich wel bewust van zijn.

Wilt u als organisatie meer grip krijgen op uw registratie? Deelnemers aan de training leren om overbodige registratie, het nut en de noodzaak van registratie goed van elkaar te onderscheiden. De zorgprofessional krijgt inzicht in hoe registratie zowel zijn/haar eigen werk als dat de organisatie vooruit helpt en hoe de zorgprofessional hierdoor meer tijd overhoudt voor de zorg.

Tijdens deze praktijkdag beantwoorden we vragen als: Hoe is ons Nederlandse zorgstelsel ingericht? Hoe is de financiering voor onze cliënten geregeld? Wat moeten we allemaal registreren en waarom? En wat gebeurt er eigenlijk met alle registraties? In deze training nemen wij de zorgprofessional graag mee in de reis van de cliënt tijdens het ontvangen van zorg. Daarnaast maken we deelnemers bewust van de hieruit volgende consequenties voor registratie en geld. We laten hen zien hoe zorg, registratie en geld aan elkaar zijn verbonden.

Alles over registratie voor de zorgprofessional

Petra Anand manager

Programma

Dit is een incompanytraining met een programma op maat. Wij geven deze training bij u of bij ons op kantoor, met uitsluitend deelnemers van uw eigen organisatie. Het programma sluit aan op uw specifieke situatie. Zo kunt u de lesstof direct in uw eigen omgeving of op uw eigen situatie toepassen.

Doelgroep

Deze incompanytraining is bedoeld voor zorgorganisaties die hun registratie, de basis van alles, op orde willen brengen. Merkt u bijvoorbeeld dat zorgplannen of WID-controles regelmatig niet op orde zijn? Of dat er veel met terugwerkende kracht geregistreerd wordt? Dan is deze dag geschikt voor de zorgprofessional in uw organisatie. Deze incompanytraining helpt uw medewerkers efficiënter om te gaan met registratie door inzicht te geven in de verbinding tussen zorg, registratie en geld. Daarnaast geeft het hen kennis over het nut en de noodzaak van registratie.

Na afloop van deze training:

  • heeft u kennis over hoe de zorg werkt;
  • heeft u kennis over geld in de zorg;
  • kunt u sturen op de in-, door- en uitstroom van cliënten;
  • weet u hoe uw registratie positief bijdraagt aan de zorg voor de cliënt;
  • kunt u invloed uitoefenen op uw eigen registratie.

Geïnteresseerd in deze opleiding?

Vraag een offerte aan

Meer weten over cliënt- en zorgregistratie? Neem contact met mij op!