Details

  • Op uw of onze locatie
  • Prijs op aanvraag

Hoe werkt het verhuren van woningen?

Dankzij het scheiden van wonen en zorg gaat u woningen verhuren. Hoe pakt u dat aan? Wat komt daar allemaal bij kijken? En voldoet u aan de wet- en regelgeving? Deze opleiding geeft u een kader en handvatten om praktisch aan de slag te gaan met het verhuren van woningen.

Diversiteit van wetten en regels

Het verhuren van woningen is gehouden aan een diversiteit van wet- en regelgeving. In deze incompanytraining geven we een korte inleiding in de wet- en regelgeving zodat u een beeld heeft van de kaders waarbinnen u zich bevindt.

Vragen omtrent verhuren

Vervolgens gaan we praktisch aan de slag met een aantal onderwerpen die bij het verhuren van woningen vragen kunnen oproepen zoals:

  • de huurovereenkomst;
  • het bepalen van uw huurprijs;
  • doorberekening van servicekosten;
  • het toewijzen van woningen.

Eigen cases

Daarnaast komen ook zelf aangebrachte voorzieningen, onderhoud en het huurdersoverleg ter sprake. En natuurlijk is er ruimte voor uw specifieke vragen en cases.

U gaat verhuren! Maar hoe pakt u dat aan?

Laura Vierveijzer adviseur

Programma

Dit is een incompanytraining met een programma op maat. Wij geven deze training bij u of bij ons op kantoor, met uitsluitend deelnemers van uw eigen organisatie. Het programma sluit aan op uw specifieke situatie. Zo kunt u de lesstof direct in uw eigen omgeving of op uw eigen situatie toepassen.

Doelgroep

Deze incompanytraining is geschikt voor alle medewerkers die betrokken zijn bij het verhuren. Bijvoorbeeld de woonconsulent of beleidsmedewerker wonen/facilitair en ook de manager vastgoed/facilitair die het praktische verhuurproces wil begrijpen.

Eindtermen

Na afloop van deze training heeft u kennis van de wetgeving die van toepassing is bij verhuur van woningen (door een zorgorganisatie). U heeft handvatten om het interne verhuurbeleid te formuleren en de verhuurprocessen te optimaliseren en u leert om op een professionele manier meer huurinkomsten te genereren, efficiënter te werken en vooral te voldoen aan de wettelijke regelgeving.

Ervaringen van deelnemers

Zeer leerzaam en informatief

Goed ingespeeld op onze specifieke situatie

Helder en duidelijk

Geïnteresseerd in deze incompanytraining?

Vraag een offerte aan

Meer weten over het verhuren van woningen? Neem contact met mij op!