Details

 • Deelname is gratis
 • Aantal plaatsen beperkt
 • Foto door Raymond van Olphen

“U gaat anders tegen uw eigen vak aankijken.” Dát mag u verwachten van het boordevolle programma tijdens de vijftiende editie van de AAG workshopdag.

Wij verwelkomen u op donderdag 19 september 2019 graag op de trotse thuisbasis van de Oranje Leeuwinnen; de KNVB-campus in Zeist. We trappen het programma af met niemand minder dan Maarten van der Weijden. In juni zwom Maarten de Elfstedentocht, in september staat hij op onze workshopdag. Volgens Maarten is talent belangrijk, maar maken motivatie en doorzettingsvermogen het verschil. Hij komt daarover vertellen en natuurlijk over zijn strijd voor de genezing van kanker.

Verschillende teams nemen u tijdens de workshops mee in thema’s met een twist. Myrthe Balder en Remco Vermeulen van AAG en Dennis Moeke, senior onderzoeker bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, integreren zorgcontrol met planning en roostering. Maarten Kouws van AAG maakt samen met Anja Jalink, hoofdredacteur van Controllers Magazine een keuze-architect van de controller. Stijn Creemers van AAG gaat samen met Naomi Brinkmans ‘Scoren met voeding’. Bram Venhuizen van AAG vertelt u over hoe wij ook de forecast laten rollen. Welke drie workshops u volgt, kiest u ook dit jaar weer zelf.

We hebben André de Waal gevraagd om de dag af te sluiten met zijn kijk op de financiële functie in de praktijk. Het is duidelijk één van de belangrijkste ondersteunende functies binnen elke organisatie. Hoe zet je de transformatie in naar een High Performance Financiële Functie die voor alle stakeholders van de organisatie van grote toegevoegde waarde is? André deelt zijn tips. Na afloop van de workhopdag krijgt u een exemplaar van zijn nieuwe boek ‘De High Performance Financiële functies in de praktijk’!

Lees hieronder meer over het programma en de inhoud van de workshops. En reserveer alvast uw plaats om de reservebank te voorkomen. Inschrijven kan via www.fizi.pro!

Een dag vol inhoud, inspiratie en innovatie. Zorg dat u erbij bent!

Marcel Melenhorst Marcel Melenhorst directeur

U krijgt het boek:

En het magazine:

André de Waal is academic director van het HPO Center. Hij is een gerenommeerd expert op het gebied van High Performance Organizations (HPO’s), prestatiemanagement, High Performance Financiële Functie en High Performance Partnerships. André heeft ruim 400 artikelen en 28 managementboeken op zijn naam staan.

Anja Jalink is hoofdredacteur van Controllers Magazine is een opiniërend en toonaangevend vaktijdschrift bestemd voor controllers, treasurers en financieel managers. Het blad analyseert trends en besteedt hiernaast uiteraard volop aandacht aan vaktechnische zaken met als belangrijkste insteek relevantie binnen het kader van management accounting en treasury.

John Jonker focust als senior relatiemanager bij ING op klanten in de zorg en is gespecialiseerd in bedrijfsfinancieringen, betalingsverkeer en strategische vraagstukken. Tevens beschikt hij over brede kennis over onder meer bancaire financieringen en het afdekken van risico’s zoals valuta en renterisico’s.

Dennis Moeke is senior onderzoeker en programmadirecteur  bij KennisDC Logistiek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In 2016 heeft hij zijn PhD afgerond over Towards high-value(d) nursing home care: providing client-centred care in a more efficient manner. Naast zijn academische werk is Dennis ambassadeur van  Villa Pardoes, deze Nederlandse stichting biedt kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar een gratis vakantieweek aan.

Maarten van der Weijden won in 2008 het olympisch goud bij de 10 km open water zwemmen. Maarten kreeg in 2001 de diagnose kanker en had het geluk te herstellen. Met de Maarten van der Weijden Foundation zamelt hij geld in voor kankeronderzoek door het zwemmen van de Elfstedentocht. Daarnaast is hij veel gevraagd spreker en theatermaker.

Naomi Brinkmans houdt zich gepassioneerd bezig met voeding, gezondheid en sport in iedere denkbare combinatie. Dit reflecteert zich in de diversiteit van haar werkzaamheden als sport performance diëtist KNVB, en als onderzoeker aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij schreef Scoren met voeding samen met Jacco Rozenberg, Chef-kok KNVB Campus Scoren met voeding is geschreven voor ouders van voetbaltalenten en voor fanatieke voetballers die zelf beter willen presteren.

 • Wat kunt u van deze dag verwachten?
 • 09.30 uur Ontvangst
 • 10.00 uur Welkomstwoord
 • 10.15 uur Maarten van der Weijden
 • 11.00 uur Workshop naar keuze
 • 12.00 uur Lunch
 • 13.00 uur Workshop naar keuze
 • 14.00 uur Korte pauze
 • 14.15 uur Workshop naar keuze
 • 15.15 uur André de Waal
 • 16.00 uur Bijzondere afsluiting
 • 16.30 uur Borrel

De AAG-workshopdag wordt georganiseerd voor leden van Fizi, hét newerk voor zorgfinancials. Bent u financial en werkzaam voor een zorgorganisatie? Dan bent u ook van harte welkom. Andere inschrijvingen worden niet geaccepteerd.

Deelname aan de AAG-workshopdag is gratis. Annuleert u uw deelname na 12 september? Dan brengen we €75 bij u in rekening. Dit bedrag komt volledig ten gunste van het KWF.

De workshops

Welke drie van de workshops kiest u? Geef uw keuze door bij het inschrijven via www.fizi.pro.

Team: Myrthe Balder, Remco Vermeulen in samenwerking met Dennis Moeke, senior onderzoeker bij KennisDC Logistiek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

“Zorgvraaggestuurd capaciteit inplannen.” Het klinkt als een open deur, maar deze uitdaging is vandaag moeilijker dan ooit tevoren. De toegenomen druk op medewerkers, financiële middelen en administratieve lasten maken het efficiënt en effectief inzetten van beschikbare capaciteit steeds urgenter en ingewikkelder. Om in deze bewegelijke sector grip te krijgen op dit vraagstuk, is het nodig om op een andere manier naar planning en roostering te kijken. Grip hebben op de zorgvraag en de zorgcontrol-processen is hiervoor de basis. In deze workshop integreren we zorgcontrol met planning en roostering met een frisse blik.

Aan het eind van deze workshop gaat u naar huis met handvatten om de data die verworven wordt uit een goed ingericht administratief proces te gebruiken om op een adequate manier de capaciteit van uw professionals in te plannen. Op een dusdanige wijze dat ook professionals tevreden blijven. We beantwoorden vragen als: Hoe maakt u het voor uw organisatie mogelijk om af te stappen van oude kaders? Hoe krijgt u grip op de vraag en aanbod van zorg en daarmee het proces rondom de opbrengsten?

Team: Maarten Kouws en Anja Jalink, hoofdredacteur Controllers Magazine

De rol van de controller verandert. Al vele decennia wordt in vakbladen geschreven dat controllers zich moeten ontwikkelen tot businesspartners, maar doen zij dat? Technologische ontwikkelingen, zoals robotic process automation, continuous accounting, artificial intelligence, machine learning, big data, analytics, visualizing, blockchain en internet of things doen hun intrede. Organisaties veranderen van hiërarchie naar holocratie. Deze ontwikkelingen hebben hun uitwerking op de rol van de controller, een rol waarbij steeds minder belang wordt gehecht aan slechts de financiële kennis van de controller. Het sturen op de strategische doelstellingen en performance management worden belangrijker, welke tools en informatie passen hierbij?

Wij nemen u mee in de ontwikkelingen in het beroep, de controlstructuren die daar bij passen en de tools en informatie die van belang zijn voor de organisatie om de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Team: Stijn Creemers met Naomi Brinkmans, sportdiëtist en mede-auteur van het boek Scoren met voeding

Tijdens deze workshop vertelt Naomi Brinkmans u over de waarde van eten en drinken voor topsporters. Stijn Creemers, specialist in eten, drinken en gastvrijheid in de zorg, zal dat voor u vertalen naar de zorgmarkt. Wat zijn de overeenkomsten tussen de twee verschillende werelden, wat eten we in de nabije toekomst, hoe eten we, hoe vaak eten we en wat draagt beleving daaraan bij? Dit alles zorgt voor een mooie emulsie van deze workshop.

Team: Bram Venhuizen en John Jonker, senior relatiemanager ING

Vraagt u zich ook wel eens af waar het financiële resultaat van uw zorgorganisatie zich naar toe ontwikkelt? In een veranderende omgeving en met een veranderende rol van de financial is het van steeds groter belang om naar de toekomst te kijken. De vanzelfsprekendheid dat de begroting een actueel en relevant kader biedt, is tenslotte niet langer aanwezig. Daarom hebben wij met een van onze klanten een Rolling Forecast model ontwikkeld. Een handzame tool waarmee u actuele ontwikkelingen in de cijfers van uw zorgorganisatie eenvoudig kunt vertalen naar de komende periode en wat dit betekent voor uw organisatie.

Bent u benieuwd naar nieuwe inzichten om vooruit te kijken? Graag vertellen wij u meer over de wereld achter Rolling Forecast, zoals trendanalyses en sturing (feed forward). En ook over wat dit vraagt van u als financial, wat het de organisatie oplevert aan inzichten en hoe zo’n model er in de praktijk uitziet. De forecast voorspelt een mooie workshop!

Reserveer alvast uw plaats voor volgend jaar!

  Datum Tijd Locatie Lunch Prijs
donderdag 17 september 2020 09.00 -17.00 uur - - -
Reserveer nu alvast uw plaats
Inschrijven