Over dit artikel

Wanneer bepaalde werknemers ziek zijn en de werkgever gebruik maakt van zijn no-riskpolis, dan ontvangt de werkgever een compensatie voor loonkosten bij ziekte, de Ziektewet-uitkering van het UWV. De no-riskpolis is echter nog lang niet altijd even bekend bij werkgevers.

De werknemer wordt daarnaast ook buiten beschouwing gelaten voor de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas. Hiermee is de drempel verlaagd om een ogenschijnlijk risicovolle werknemer uit de doelgroep van de no-riskpolis in dienst te nemen en te houden.

UWV heeft het gebruik van de no-riskpolis geanalyseerd en concludeert dat werkgevers te weinig gebruik maken van deze polis. Dit onderzoek is begin juli gepubliceerd in het Kennisverslag. De te ontvangen loonkostenvergoeding kan mogelijk bestaan uit een flink bedrag. Aangezien het zonde is als werkgevers deze vergoeding onbedoeld mislopen, brengen we de doelgroep nog eens onder de aandacht. Het gaat om de volgende werknemers:

  • werkenden met een WAO-uitkering;
  • werkenden met een WGA-uitkering;
  • werkenden met een Wajong-uitkering;
  • werkenden met een WIA-uitkering, die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn.

Zodra een werknemer binnen deze doelgroep ziek wordt, vergeet de werkgever te vaak een beroep te doen op de no-riskpolis.

Onbekendheid van de no-riskpolisregeling wordt als belangrijkste reden genoemd waarom werkgevers hier geen beroep op doen. Des te meer reden voor het UWV om de regeling bekender te maken. Daarnaast is het vermoeden dat veel werkgevers bij kort verzuim de Ziektewetuitkering niet aanvragen, omdat het gaat om slechts een klein bedrag.

Het Kennisverslag kunt u hier downloaden.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over uitkeringen? Neem contact met mij op!

Judith Pennings
Judith Pennings senior payroll consultant
06 13228772
j.pennings@aag.nl