Over dit artikel

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een nieuwe versie 7.0 uitgebracht van het kennisdocument over de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl).

Het kennisdocument Wtl bevat antwoorden op algemene en specifieke vragen m.b.t de drie tegemoetkomingen voor werkgevers:

  • lage-inkomensvoordeel (LIV)
  • jeugd-LIV
  • loonkostenvoordeel (LKV)

In de nieuwe versie van het kennisdocument zijn diverse bedragen en jaartallen geactualiseerd. Ook is de reguliere indexering van de uurloongrenzen van het LIV doorgevoerd (100% Wml = € 10,29 en 125% Wml = € 12,87). Verder is rekening gehouden met wijzigingen door de Wet temporisering verhoging AOW-leeftijd. Hierdoor zijn per 1 januari 2020 de bedragen van het jeugd-LIV gehalveerd en is het hoge tarief van het LIV van maximaal € 2.000 verlaagd naar maximaal € 1.000 per werknemer per jaar.

In het kennisdocument is nu ook aangegeven dat vanaf 2020 enkel werkgevers van jongere werknemers van 18 tot en met 20 jaar nog eventueel recht hebben op het jeugd-LIV. Het jeugd-LIV voor 21-jarigen is afgeschaft. Tot slot is een nieuwe vraag en antwoord (5.18) toegevoegd aan het kennisdocument.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Monique Straver
Monique Straver senior payroll consultant
06 51562834
m.straver@aag.nl