Over dit artikel

Ik ben nu bijna een maand thuis aan het werken. Door de uitbraak van het coronavirus zijn we hiertoe nu allemaal genoodzaakt. Omdat het belangrijk is om in deze tijd ook positieve verhalen te delen, wil ik jullie meenemen in een dagje thuiswerken bij mij in Rosmalen.

Waar je mij voor de coronacrisis vaak hoorde zeggen: ‘als ik toch eens op mijn sloffen en met mijn dekentje op kantoor zou kunnen komen, heerlijk’, ben ik nu al bijna een maand met mijn sloffen aan en mijn dekentje op mijn benen vanuit thuis met mijn werkzaamheden voor AAG bezig. Die kleine dingen maken het thuiswerken lekker comfortabel.

Ik begon deze weken onrustig. Recent afgeronde opdrachten en nieuwe kennismakingen en opdrachten in het vooruitzicht (waar de doorgang onzeker van was) maakten mij zenuwachtig. Ik ben lijstjes gaan maken en heb voor elke dag af te ronden zaken opgeschreven. Het voordeel van het feit dat ik wat meer tijd heb, is dat ik nu ook meer aandacht kan geven aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor kom ik er na deze coronacrisis veel beter uit en ben ik klaar voor nieuwe opdrachten!

Ik ben lijstjes gaan maken en heb voor elke dag af te ronden zaken opgeschreven.

Mijn wekker staat nog steeds op hetzelfde tijdstip. Elke dag sta ik rond de klok van 7 uur op, ik kleed me aan en eet wat. Daarna start ik met mijn werkzaamheden. Ik begin met een lijst te maken wat ik allemaal op moet pakken en wie ik nog moet bellen/mailen. Vervolgens pak ik mijn taken op en houd goed contact met de mensen die ik nodig heb. Om 12 uur is het pauze en ga ik een stuk (hard)lopen of skeeleren om zo toch elke dag in beweging te zijn. De afstand van mijn werkplek naar de waterkoker is nu ook een stuk kleiner, dus elke vorm van beweging is gewenst. Een half uur later ga ik weer aan de slag en aan het eind van mijn werkdag maak ik de stand van zaken op. Heb ik alles afgerond en zo niet, welke zaken moet ik morgen meteen oppakken? Heb ik van iedereen antwoord waar ik vragen naar uit heb gezet? Moet ik nog reminders uitzetten? Ik merk echt dat ik veel efficiënter aan het werk ben. En door mijn sport/frisse lucht-momentje dagelijks in te plannen merk ik dat ik gemotiveerd blijf.

Ik merk echt dat ik veel efficiënter aan het werk ben.

Door de afgelopen weken aan mijn ontwikkeling te werken – wat heb ik nodig en waar kan ik me nog extra op focussen? – heb ik meer inzicht en motivatie gekregen om taken af te ronden. Tevens ben ik een hulplijn voor mijn collega’s en richt ik me op interne projecten van AAG die ik op afstand met mijn projectgenoten gemakkelijk op kan pakken. Ook heeft inmiddels de kennismaking met mijn nieuwe klant, via skype, plaatsgevonden. Erg leuk om dat zo eens mee te maken. We hebben een goed beeld van elkaar gekregen en de opdracht gaat op afstand van start (lang leve het werken in de online systemen!).

Al met al besef ik me elke dag steeds meer hoe belangrijk deze tijd is! Werk aan jezelf, pak zaken op die al veel te lang zijn blijven liggen en vergeet vooral niet om in beweging te blijven en lief voor elkaar te zijn.

Deel deze blog