Over dit artikel

Nu het nieuwe coronavirus ook in Nederland is aangetroffen, is de kans reëel dat een aantal werknemers in quarantaine wordt geplaatst. Maar moet de werkgever in die situatie het loon gewoon doorbetalen?

Als blijkt dat een werknemer besmet is met het coronavirus gaat deze in quarantaine of thuisisolatie. Dat betekent dat de werknemer zich ziek moet melden en dat u als werkgever moet voldoen aan uw verplichtingen onder de Wet verbetering poortwachter. De werkgever moet het loon gewoon doorbetalen. Ook als de overheid quarantaine oplegt, terwijl de werknemer geen symptomen vertoont, blijft de werkgever verplicht het loon door te betalen. Dit geldt ook voor een werknemer die in het vakantieland in quarantaine moet blijven. Bijvoorbeeld voor mensen die vóór de uitbraak al naar Italië zijn afgereisd en nu niet terug naar Nederland kunnen. De werknemer moet de bevelen van de overheid opvolgen en kan zelf ook niets doen aan de situatie. Deze quarantaineperiode gaat in principe niet van zijn vakantiedagen af. De werkgever kan wel aan werknemers vragen om momenteel niet af te reizen naar een besmette regio. Doen ze dat toch? Dan zijn de risico’s voor hun eigen rekening.

Nu ook de scholen zijn gesloten vanwege besmettingsgevaar, kan een werknemer eventueel recht hebben op calamiteitenverlof indien deze geen opvang kan regelen. In dit geval betaalt de werkgever ook het loon door tijdens het verlof. Het verlof duurt zo kort mogelijk, uiterlijk totdat de werknemer weer opvang heeft. Als de werknemer langer verlof nodig heeft, kan deze in overleg met de werkgever vakantiedagen of onbetaald verlof opnemen.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Monique Straver
Monique Straver senior payroll consultant
06 51562834
m.straver@aag.nl