Over dit artikel

In mei 2018, maar ook tijdens de Workshop Jaarovergang, hebben we u geïnformeerd over de wet WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans). In de wet WAB is onder andere de verlenging van de proeftijd naar vijf maanden voor vaste contracten opgenomen. Hierop is vanuit verschillende perspectieven veel kritiek ontstaan.

Onder de wet WAB wordt het toegestaan om met werknemers een langere proeftijd af te spreken, namelijk tot maximaal vijf maanden. Minister Koolmees hoopt hiermee dat werkgevers eerder een vast contract aanbieden. Er is immers een langere periode om te beoordelen of de medewerker goed functioneert en binnen het geschetste profiel past.

Echter wordt er veel kritiek geuit richting het plan rondom de 5 maanden proeftijd. De Raad van State, wetenschappers, arbeidsjuristen en vakbonden hebben ieder hun eigen argumentatie tegen het verruimen van de proeftijd bij vaste contracten. Ook een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen het plan om een proeftijd van vijf maanden mogelijk te maken. De Tweede Kamer zal dan ook het amendement steunen dat de nieuwe proeftijdregels uit de WAB worden gehaald.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Marloes van Caulil
Marloes van Caulil consultant personeelsadministratie
m.vancaulil@aag.nl