Over dit artikel

Een organisatie die zorg en welzijn als core business heeft, kan rekenen op de consultants van AAG. Dat geldt ook voor ContourdeTwern, een organisatie die gevestigd is in Tilburg. ContourdeTwern staat voor een zelfredzame en sociale samenleving. Een groot aantal medewerkers helpt mensen en buurten bij het oplossen van kleine en grote vragen. Omdat de HR-adviseur met pensioen ging, werd een beroep gedaan op AAG. Consultant Susanne Vincken werkt één dag per week bij ContourdeTwern en vertelt over haar ervaringen.

“Wanneer een organisatie wordt geconfronteerd met – al dan niet plotselinge – uitval van een HR-medewerker, worden wij vaak ingeschakeld”, vertelt ze. “Toen ik nog bij een andere werkgever zat, verbaasde ik me over de snelheid waarmee een AAG-consultant aan het werk ging. Het leek wel alsof ze de organisatie meteen al van haver tot gort kenden. En nu vind ik dat heel normaal, want ik doe het zelf ook. Je gaat zitten en je gaat aan de slag. Zo werkt dat bij AAG!”

Centraal punt

Bij ContourdeTwern was – na de pensionering van de HR-adviseur – de nieuwe HR-adviseur binnen de organisatie nog niet volledig beschikbaar.

Susanne: “Er werd besloten het werk van de gepensioneerde HR adviseur te verdelen over een aantal collega’s, waaronder drie accountmedewerkers, medewerkers van de bestaande HR-afdeling, en ikzelf. Deze grote organisatie heeft momenteel veel nieuwe medewerkers. Werving en selectie wordt door de organisatie zelf gedaan. Na die procedure voer ik de arbeidsvoorwaardengesprekken met de nieuwe medewerkers en controleer ik of alle documenten correct en aanwezig zijn. Het identiteitsbewijs en het loonbelastingformulier bijvoorbeeld. Die gesprekken over de arbeidsovereenkomst, de cao en dergelijke zijn heel verhelderend voor de nieuwe medewerkers: ze zijn dan helemaal op de hoogte.

Daarnaast kunnen collega’s van ContourdeTwern onder andere bij mij terecht met diverse vragen over de cao en de wetgeving. Vaak kan ik vanuit mijn werkervaring meedenken in oplossingen.

Op dit moment zijn we Youforce Selfservice aan het uitrollen binnen ContourdeTwern. Daarin komt mijn kennis en ervaring bij andere werkgevers en klanten goed van pas.”

Veel ervaring

Ook voor de organisatie zelf valt er altijd wel wat te leren. Susanne: “Er is nu een medewerker in dienst genomen op basis van een leer-arbeidsovereenkomst. Dat was nieuw voor ContourdeTwern, dus is het handig dat ik daarin kan meedenken. Wij nemen natuurlijk de ervaringen mee die we opdoen bij al onze klanten. Geen enkele organisatie is hetzelfde, en je leert van alle opdrachten. En daar profiteren de toekomstige klanten dan weer van. Trouwens, over nieuwe klanten gesproken: we krijgen vaak de vraag of we nog wat langer kunnen blijven dan de contractduur aangeeft. Dat is natuurlijk leuk voor ons, want het geeft aan dat de organisatie tevreden is. Voor de planners van AAG is het soms wel een uitdaging…”

Kennis van systemen

“Wij zijn bij AAG heel ervaren op het gebied van systemen, wetgeving en meerdere cao’s. En met name die systemen leveren nog wel eens problemen op bij de klant. Dan is het natuurlijk een groot voordeel als de HR-consultant kennis heeft van applicaties en systemen. Doordat we bij veel verschillende klanten werken, zijn we steeds sneller met het bieden van een oplossing voor een probleem. We weten immers bijna altijd waar we het antwoord op een vraag moeten zoeken. En als we er zelf niet uit komen, staan de deskundigen van AAG achter ons. Zo heb je met één adviseur eigenlijk een hele organisatie ‘in huis’. Dat komt onze productiviteit natuurlijk ten goede.”

Het zorgt er ook voor dat de AAG-consultants geregeld verbetervoorstellen kunnen doen. “Als we bij een andere klant hebben gezien dat een bepaalde manier van werken goed uitpakt, delen we die ervaring natuurlijk graag. Een proactief advies dus. Geen probleem voor de mensen van AAG!”

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Susanne Vincken consultant personeelsadministratie
06 82579344
s.vincken@aag.nl