Over dit artikel

Als een werknemer tijdens of na zijn vakantie in quarantaine moet, moet u als werkgever dan het loon doorbetalen? Dit is afhankelijk van het vakantieland. In dit artikel leest u wanneer u wel, en wanneer u geen loon hoeft door te betalen.

De zomervakantie breekt langzaam aan. En hoewel de overheid aanraadt om in Nederland te blijven, zal een aantal van uw werknemers mogelijk toch naar het buitenland op vakantie willen. Sinds 15 juni is het weer mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de Europese Unie (EU). Het reisadvies voor die landen is aangepast van ‘oranje’ (vakantiereizen afgeraden) naar ‘geel’ (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s). Maar wat als een werknemer tijdens of na zijn vakantie in quarantaine moet? Moet u als werkgever dan het loon doorbetalen?

De hoofdregel is ‘géén arbeid wel loon’, tenzij de werknemer de arbeid niet wil verrichten, en de oorzaak voor het niet (kunnen) verrichten van de arbeid voor zijn rekening dient te komen.

In de huidige coronacrisis geldt het volgende:

  • Code groen: géén bijzondere veiligheidsrisico’s
  • Code oranje: het wordt afgeraden om naar deze landen te gaan, behalve als het echt noodzakelijk is
  • Code rood: reizen wordt ontraden

Vakantiereizen vallen niet onder noodzakelijke reizen en worden om die reden door de overheid afgeraden. Gaat een werknemer toch, dan is het dringende advies van de Rijksoverheid om bij terugkomst in Nederland meteen thuis twee weken in quarantaine te gaan.

De werknemer die er bewust voor kiest om op vakantie te gaan naar een land met code rood of oranje, weet dus dat van hem/haar verwacht wordt dat hij/zij na terugkeer in quarantaine gaat. Tenzij de werknemer thuis kan werken, betekent dit dat de werknemer géén arbeid kan verrichten. Omdat men dit op voorhand weet, kan gesteld worden dat de oorzaak dat de werknemer zijn arbeid niet kan verrichten in de risicosfeer ligt. Dit betekent dan dat de werknemer tijdens de periode van quarantaine geen recht op loon heeft wanneer men geen arbeid kan verrichten.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Monique Straver