Over dit artikel

De zorg kampt ook de komende jaren nog met een personeelstekort. Voor 2019 gaat het UWV uit van meer dan 140.000 vacatures die gedurende dit jaar zullen ontstaan. In de factsheet Zorg van het UWV leest u alles over de krappe markt en de mogelijke oplossingen.

In alle zorgbranches is er een krappe arbeidsmarkt voor verpleegkundigen en verzorgenden. Ook voor andere zorgberoepen is er een toenemende schaarste aan personeel, zoals woonbegeleiders in de gehandicaptenzorg, operatieassistenten, verslavingsartsen, psychiaters, specialisten ouderengeneeskunde etc.

Om de tekorten terug te dringen zetten werkgevers extra in op werving, stages en opleidingen. Het UWV werkt steeds vaker samen met zorgorganisaties, uitzendbureaus en gemeenten. De personeelstekorten hebben vooral betrekking op zorgmedewerkers met een diploma op MBO-niveau 3 of hoger. Om aan de zorgaanvraag te voldoen, ontstaat er ook een behoefte aan “helpende plus”. Een diploma op MBO-niveau 2 wordt dan aangevuld met bepaalde modules zoals medicijnen en wondzorg. Daarnaast is er vraag naar huiskamermedewerkers in verpleeghuizen. Dit kan verzorgenden ontlasten en biedt kansen voor werkzoekenden.

Download hier de factsheet Zorg

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Monique Straver