Het opbrengstenproces heeft sinds de transitie een andere inhoud gekregen. Daarmee is het voor de organisatie een nieuw kritisch bedrijfsproces. Het proces behoort niet alleen toe aan de financiële administratie of de cliëntenadministratie, maar raakt de gehele organisatie. Hiermee wordt het zorgcontrolproces in een nieuw jasje gestoken.

Zorgcontrol anno nu

Omzetdoelstellingen behalen én behouden is ook voor zorgorganisaties van groot belang. Op totaal niveau, op team- of business unit niveau én op cliëntniveau. Zorgcontrol omvat het hele proces van omzetoptimalisatie tot en met de verantwoording en is een gezamenlijke organisatorische verantwoordelijkheid. De zorgcontrolcyclus kent zes hoofdprocessen die er samen voor zorgen dat de opbrengsten in control zijn:

  1. optimaliseren van cliëntenstromen
  2. zorgafspraken
  3. resultaatmanagement
  4. administratie en verantwoording
  5. cashmanagement
  6. planning & control

Ieder element heeft apart aandacht nodig, maar het inrichten van het geheel zorgt voor grip op de opbrengsten. Het is echter een grote uitdaging om interne processen goed op elkaar af te stemmen. Bijvoorbeeld door administratieve en kwalitatieve verantwoording te integreren in het totale zorgleveringsproces.

In een handige PDF geven wij u houvast bij het (her)inrichten van uw zorgcontrolcyclus. In één oogopslag ziet u uit welke onderdelen de zorgcontrolcyclus bestaat, hoe u de onderliggende processen kunt inrichten en welke partijen hierbij betrokken zijn.

Download de PDF (PDF, 459.81 Kb)

De complete zorgcontrolcyclus in een nieuw jasje

Petra Anand manager

Kenmerken

  • Een frisse blik op al uw zorgcontrolprocessen.
  • Alle onderdelen van de zorgcontrolcyclus onder de loep.

Voordelen

  • Soepele samenwerking tussen verschillende partijen.
  • Helder wie, wat, wanneer moet doen.

Meer weten over een optimale zorgcontrolcyclus? Neem contact met mij op!

Cliëntadministratie in control

Hoe krijgen we weer grip op onze cliëntadministratie? Dat was de vraag van de Robert Coppes Stichting.

Lees meer

Kom jij bij ons werken?

Wij zoek op zoek naar diverse professionals die ons team komen versterken.

Iets voor jou?