Zorgvastgoed goed onderhouden en met een kritische blik beheren. Voor veel zorgorganisaties is het een uitdaging. Er is vaak geen bedrijfsbureau om op terug te vallen. En het bordje van de technische dienst loopt over. Voor uitbreiding is geen budget. Hoe managet, plant en controleert u dan deze werkzaamheden zónder moeite en mét grip op de kosten, kwaliteit en risico’s?

Grip op vastgoed

Dat kan met het meerjarenonderhoudsplan. De vastgoedstrategie vormt naast een conditiemeting (NEN2767) en een inventarisatie van uw wensen, de basis van dit dynamische plan. Het geeft u inzicht in de:

 • benodigde jaarlijkse onderhoudsactiviteiten en bijbehorende kosten;
 • kosten voor groot onderhoud;
 • vervangingsinvesteringen;
 • kosten voor de verduurzaming van uw vastgoed.

Het DMJOP bevat dus alle informatie om verantwoorde keuzes over het onderhoud en beheer van uw vastgoed te maken.

Om het u nog makkelijker te maken

En dan? Elk jaar moeten de gegevens vanzelfsprekend geactualiseerd worden. Dat kan eenvoudig met “O-prognose”. Wilt u liever alle zorgen uit handen geven? Dan is ons abonnement iets voor u. Met zo’n abonnement krijgt u in het eerste jaar een meerjarenonderhoudsplan en in de vijf opeenvolgende jaren een actualisatie daarvan inclusief een tussentijdse herinspectie. Onze experts blijven tijdens de abonnementsperiode dicht bij uw zorgorganisatie betrokken. Als het nodig is helpen zij u sneller en voordeliger. Bijvoorbeeld met de begeleiding van uw onderhoudsprojecten, het verzorgen van uw informatieplicht of het invullen van de routekaart duurzaamheid.

Een stap verder

Met het duurzame meerjarenonderhoudsplan bent u de aankomende jaren verzekerd van goede informatie en overzichten. Maar er is meer winst te behalen. Matchen de onderhoudskeuzes met het strategisch vastgoedplan? Is verduurzaming van het gebouw meegenomen? Of werkt uw technische dienst optimaal? Verbeterpunten komen boven tafel met het integraal plan voor vastgoedbeheer en -onderhoud.

6 Stappen

In een dynamisch proces van zes stappen, nemen wij uw organisatie hier in mee. De stappen zijn:

 1. verantwoording en organisatie
 2. vaststellen doelen
 3. opstellen onderhoudsplan
 4. vaststellen jaarplannen
 5. opleiden van technische dienst
 6. de toetsing en borging.

De stappen volgen elkaar op in een continu proces.

Wij hebben alles in huis om het beheer en onderhoud van uw zorgvastgoed te vergemakkelijken en goed te laten verlopen.

Erik Vriens adviseur
 • U krijgt het beste meerjarenonderhoudsplan op tactisch niveau, inclusief een jaarplan dat eenvoudig te vertalen is naar werkzaamheden op operationeel niveau.
 • U heeft 24/7 toegang tot up-to-date informatie, het actualiseren is ook eenvoudiger.
 • U kunt informatie eenvoudig actualiseren met “O-prognose”.
 • Met het abonnement heeft u de aankomende zes jaar geen zorgen over een up-to-date meerjarenonderhoudsplan.
 • Met de 6-stappen maakt u onderhoud en beheer een integraal onderdeel van uw zorgorganisatie.
 • U heeft inzicht in kosten en planning met het meerjarenonderhoudsplan.
 • U heeft meer grip op het beheer en onderhoud van uw zorgorganisatie door up-to-date informatie die door O-prognose 24/7 beschikbaar is
 • Wij nemen uw zorgen uit handen door een abonnement op het meerjarenbeleidsplan.
 • U benadert zorgvastgoed integraal dankzij de 6-stappen.
 • Onze adviseurs zijn onafhankelijk, ervaren en gespecialiseerd in zorgvastgoed.

Belangrijke onderwerpen die zeker niet mogen ontbreken in uw plannen voor onderhoud en beheer van uw zorgvastgoed:

Duurzaamheid

Dit  is niet meer weg te denken in de zorg. In het meerjarenonderhoudsplan kan er ook aandacht zijn voor de verbetermaatregelen voor de duurzaamheid binnen uw organisatie. Denk aan thema’s zoals energiezuinigheid en luchtkwaliteit.

Brandveiligheid

De brandveiligheid van uw vastgoed, kan een onderdeel zijn van het meerjarenonderhoudsplan. Tijdens de conditiemeting conform NEN2767, kijken wij dan meteen naar alle aanwezige brandscheidingen in het gebouw. Vervolgens koppelen wij brandveiligheid met de zorg en adviseren u over het beleid op brandveiligheid.

Compliance

Naast brandveiligheid kan de vraag breder gesteld worden; zijn wij compliant? Voldoen wij met ons vastgoed aan geldende wet- en regelgeving? Bij de inspectie van het gebouw en de installaties worden de eisen aan de elementen beoordeeld en ontvangt u een advies met verbeterpunten.

Ook grip op onderhoud en beheer, zonder zorgen? Neem contact met mij op!