Het voorbereiden en implementeren van een integrale serviceorganisatie of servicedesk is geen makkelijke opgave. Er zijn veel ondersteunende afdelingen betrokken en het proces van initiatief tot realisatie neemt al snel een jaar in beslag. Bij zo’n groot project wilt u wel zeker weten dat u de juiste keuze maakt. Vertrouw dan op de expertise van AAG.

Onze adviseurs kunnen u helpen dit proces geheel of gedeeltelijk uit handen te nemen, als projectleider tijdens de voorbereiding en als kwartiermaker bij de implementatie. Of als adviseur, als u een eigen projectleider heeft.

Van aanbodgericht naar vraaggericht

Het inrichten van een integrale serviceorganisatie betekent een organisatorische verandering binnen de ondersteunende diensten. Vanuit de cliënt- en medewerkersreis worden processen opnieuw ingericht. Vervolgens wordt de organisatiestructuur daar op aangepast en ontstaat er een portal, servicedesk en een backoffice. Van aanbodgericht denken naar vraaggericht denken en inrichten dus. AAG begeleidt uw organisatie met de inrichting van de processen en het meenemen van de medewerkers in de verandering.

Vertrouw op de expertise van AAG bij het inrichten van een integrale serviceorganisatie

Mathijs Ras adviseur

AAG-stappenplan Integrale serviceorganisatie

Download de whitepaper (PDF, 557.89 Kb)
  • We laten proces en medewerker optimaal aansluiten, waarbij de juiste functionarissen zich eigenaar van de gestelde vraag voelen.
  • Aandacht voor zowel de bovenstroom (systeemwereld) als de onderstroom (leefwereld) is van belang.
  • AAG werkt met een stappenplan om te komen tot een Integrale serviceorganisatie. Alle stappen komen aan bod tijdens het proces van voorbereiden tot evaluatie. Samen met u bepalen we de scope en de zaken die u zelf doet.
  • AAG heeft ruime ervaring met de voorbereiding en realisatie van soortgelijke projecten.
  • We hebben alle expertise in huis om u tijdens elke fase optimaal te kunnen ondersteunen en adviseren: facilitair, HR, Finance, ICT, teamcoaching en verandermanagement.

 

 

Door onze flexibele aanpak kunnen we altijd maatwerk leveren. Of u nu het gehele traject wilt uitbesteden aan AAG, of delen daarvan. Als projectleider, adviseur, kwartiermaker: het kan allemaal. Graag bespreken we de mogelijkheden met u.

Daarnaast:

  • kunnen we u ook helpen met het trainen van uw personeel in procesgericht werken, op basis van de lean methodiek met een complete masterclass tot gecertificeerd “Lean Yellow Belt” via Cardiff University;
  • verzorgen we (incompany) trainingen voor het opzetten van een serviceorganisatie, aan de hand van het hiervoor genoemde stappenplan;
  • is het mogelijk om ook uw Servicedesk medewerkers (als deel van het stappenplan of aanvullend) te laten coachen en begeleiden door onze teamcoachings-methodiek “Teamkracht”.

Benieuwd naar hoe onze AAG adviseurs organisaties helpen bij het opzetten van een integrale serviceorganisatie? Bekijk de referentie van Yulius en nog meer praktijkvoorbeelden.

De kosten van de ondersteuning bij het inrichten van uw integrale serviceorganisatie zijn afhankelijk van uw wensen en eisen. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op.

Vraag een offerte aan

 

 

Meer weten? Download de brochure.

Brochure downloaden

Praktijkvoorbeeld

Onlangs hebben we voor RIBW Nijmegen-Rivierenland een servicedesk ingericht. Benieuwd hoe we dit hebben gedaan?

Bekijk dit project

Meer weten over ondersteuning bij het inrichten van uw integrale serviceorganisatie? Neem contact met mij op!