Waar hebben uw cliënten of patiënten het elke dag over en wat wordt gezien als een van de hoogtepunten van de dag? Juist ja; eten en drinken voor uw cliënten, patiënten en medewerkers.

Heeft u de maaltijdvoorziening ofwel voedingsorganisatie binnen uw organisatie al toekomstbestendig en duurzaam ingericht? Houdt u hierbij rekening met het kwaliteitskader? Met ondersteuning van de adviseurs en interim managers van AAG heeft u de juiste ingrediënten in handen om uw voedingsorganisatie op de juiste manier in te richten.

Het begint met een visie

Het inrichten van de voedingsorganisatie in uw organisatie vraagt als eerste om een geschikte visie en strategie. Wat is het belang van eten & drinken voor uw doelgroep en waar moet de maaltijdvoorziening aan voldoen; samen met u gaan we aan de slag om visie te ontwikkelen. Hierbij creëren we een breed draagvlak door de juiste stakeholders te betrekken. Wij nemen uw organisatie mee op reis; oude denkwijzen en werkwijzen loslaten en nieuwe inzien en omarmen.

Voedingsorganisatie

Bij de inrichting van de voedingsorganisatie beredeneren we vanuit uw cliënt of patiënt en gaan wij uit van (financiële) haalbaarheid, duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Optimaal gebruikmaken van de aanwezige voorzieningen, met passende ondersteuning van leveranciers en met de juiste mensen op de juiste plaats. Hierbij houden we rekening met de roep om de facilitaire dienst de zorgteams te laten ondersteunen. Waar dat voorheen een wens was, is dat nu veelal een vereiste vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

Maaltijdvoorziening op uw woongroep of afdeling

Hoe gaat u de organisatie rondom eten & drinken op de kleinschalige woongroep inrichten? Er is op dit moment geen concept te benoemen waar de meerderheid van de zorgorganisaties gebruik van maakt; er wordt vers gekookt, door de zorg of voedingsdienst, er wordt convenience ingekocht, op de groep of centraal op de locatie, er wordt geregenereerd op de groep of toch centraal in de locatiekeuken. Dit is slechts een deel van de vormen die we terugzien, nog los van de gedetailleerde invulling. Ziet u door de bomen het bos nog? Door middel van onze matrix maken wij samen met u inzichtelijk welk maaltijdconcept het beste past op uw woongroepen en afdelingen.

Rendabele en onderscheidende zorghoreca

Elkaar ontmoeten, samen eten en samen drinken in een gastvrije ambiance. Maaltijden zijn hét moment van de dag; een beleving voor uw gasten en een commerciële kans voor uw zorgorganisatie. Onze experts kijken met een commerciële blik naar het omzetpotentieel van uw restaurant en brengen verschillende factoren in kaart. Wat moet anders? Wat moet beter? U krijgt inzicht in hoe uw restaurant rendabel te maken is en wat daarvoor doorslaggevend is: de omzet verbeteren, kosten verlagen of efficiënter en effectiever werken of inkopen bijvoorbeeld. Een bijpassend restaurantconcept is de kers op de taart en maakt uw restaurant onderscheidend. U wordt gezien!

Heeft u de maaltijdvoorziening ofwel voedingsorganisatie binnen uw organisatie al toekomstbestendig en duurzaam ingericht?

Stijn Creemers adviseur

De facilitair specialisten van AAG hebben veel kennis en ervaring om u te adviseren. Onze aanpak kenmerkt zich door:

  • inrichten van de voedingsorganisatie gebaseerd op een passende visie en strategie, (financiële) haalbaarheid, duurzaamheid en toekomstbestendigheid;
  • inrichten van de voedingsorganisatie vanuit uw cliënt of patiënt;
  • betrekken van de juiste stakeholders voor een breed draagvlak;
  • AAG-matrix om samen inzichtelijk te maken welk maaltijdconcept past bij uw woongroep of afdeling;
  • met een commerciële blik kijken naar het rendabel maken van het restaurant.
  • meer rendement op uw zorghoreca
  • passende maaltijdvoorziening op de woongroep of afdeling
  • onderscheidend met een restaurantconcept
  • tevreden gasten en medewerkers

De kosten zijn afhankelijk van uw vraag en de situatie. Wij maken graag een offerte op maat voor u.

Vraag een offerte aan

Meer weten over Eten & drinken in de zorg? Download hier de brochure.

Download de brochure

 

 

Meer weten over Eten en drinken in de zorg? Neem contact met mij op!