Over dit artikel

De storing waardoor op 28 februari geen STAP-budget kon worden aangevraagd, werd veroorzaakt door een combinatie van een technische fout en grote drukte. De openstelling van het eerste STAP-loket van 2023 wordt daarom verplaatst naar vrijdag 17 maart. Op die dag kunnen mensen vanaf 10 uur alsnog STAP-budget aanvragen voor scholing om hun arbeidsmarktpositie te verbeteren.

Dinsdag 28 februari was de eerste mogelijkheid dit jaar om weer STAP-budget aan te vragen. Door een grote technische storing bleek het echter onmogelijk om het loket te openen. ‘De oorzaak van het probleem is onderzocht. Het was de combinatie van een storing in een technische update en veel grotere drukte dan voorheen.

‘De belangstelling voor het aanvragen van STAP-budget was enorm. Op het hoogtepunt stonden er bijna 300.000 apparaten in de wachtrij, twee keer zoveel als in vorige rondes. Door dit hoge aantal in combinatie met een fout in de doorgevoerde software-upgrade liep alles vast.’ 

Mensen die al een STAP-aanmeldingsbewijs hebben met een startdatum vanaf 28 maart 2023 kunnen dit gewoon gebruiken bij hun aanvraag op 17 maart. Normaal gesproken moet de startdatum minimaal vier weken na de aanvraag van het STAP-budget liggen, maar daar wordt nu een uitzondering op gemaakt.

Voor de STAP-regeling gelden vanaf dit jaar strengere voorwaarden om misbruik en oneigenlijk gebruik tegen te gaan. Zo is er een begrenzing van 300 toekenningen per opleiding (van één opleider) per kalenderjaar en is de definitie van scholing aangescherpt.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Monique Straver senior payroll consultant
073 6409712
m.straver@aag.nl