Over dit artikel

Sinds 11 mei wordt op 25 ouderenzorglocaties weer beperkt bezoek toegelaten. Het is noodzaak om bewoners en zorgverleners te beschermen tegen het coronavirus en de verdere verspreiding hiervan. Daarnaast is er ook het besef dat het een intensieve periode voor ouderen en hun naasten is, doordat de andere ouderenzorglocaties geen bezoek mogen ontvangen. Ouderen kunnen sociaal geïsoleerd raken of zich eenzaam voelen, ondanks alle prachtige en creatieve initiatieven en oplossingen die ontstaan zijn.

Deze spannende eerste stap, gefaseerd en gecontroleerd versoepelen van de bezoekregeling is ook een lichtpuntje. Naast de strikte voorwaarden ten aanzien van hygiëne, beschermingsmiddelen,  personeelsbezetting en anderhalve-meter-afstand houden, ontstaat ruimte voor verbinding en persoonlijk  contact met dierbaren.

Gastvrije zorg draait om menselijke interactie, gevoel en persoonlijke aandacht. Het zich thuis voelen in een veilige en prettige omgeving. Maar hoe creëert uw zorgorganisatie een gastvrije beleving en bejegening richting gasten, bewoners, cliënten en medewerkers in een anderhalve-meter-zorgomgeving?

Tijdens onze training ‘Anderhalve-meter-gastvrij’ (digitaal of uiteraard op anderhalve meter) reiken wij handvatten aan en geven wij tips over hoe u en uw medewerkers persoonlijk kunnen bijdragen aan een veilige en gastvrije anderhalve-meter-zorgomgeving.

Hier leest u alles over deze training en kunt u deze ook direct aanvragen voor uw organisatie.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Irene van Looy