Op 16 juni jl. lanceerden wij het Kennisnetwerk De Nuchtere Visionairs, gebaseerd op het gelijknamige boek van collega Roger Boersma. Met het kennisnetwerk van en voor Nuchtere Visionairs zetten we in op de behoefte te willen innoveren en blijven verbeteren van de zorg.

“Samen willen we nieuwe wegen verkennen, door te leren van elkaars fouten en successen uit de praktijk”, zegt Esther Adriaansen, adviseur strategie en conceptontwikkeling bij AAG, en een van de initiatiefnemers van het kennisnetwerk. “We ontdekken verschillende aanpakken en methodieken om hiertoe te komen. Om zorgorganisaties te versterken, en professionals blijvend te laten ontwikkelen. Dit doen we vanuit perspectief van de bedrijfsvoering. We houden daarbij een integrale kijk structureel voor ogen. De thema’s die we behandelen kennen daarom altijd een veelzijdig perspectief, en sluiten aan bij de ontwikkelingen in de markt.”

We zoeken mensen die werkzaam zijn bij een zorgorganisatie en zich herkennen in het profiel van De Nuchtere Visionair, of de tools aangereikt willen krijgen om een echte Nuchtere Visionair te worden. Een Nuchtere Visionair:

  • is een creatieve denker die kritische vragen stelt. Iemand die buiten de lijntjes durft te kleuren, zonder luchtfietserij.
  • heeft een verhaal, een goed verhaal!
  • heeft namelijk aan de lijve ondervonden dat falen niet het einde is van ambities en ontwikkeling. En weet dat vooruitgang betekent dat je moet blijven proberen, experimenteren en leren.
  • weet verbinding te leggen, ook buiten zijn of haar vakgebied. En weet dat het delen van kennis en ervaringen – positief of negatief – vermenigvuldigen is.
  • weet dat de zorgwereld complex is maar denkt als Einstein: ‘We have to keep things as simple as possible but not more simple than that.’ Kortom, groot denken maar klein doen!

Herken jij jezelf in dit profiel? Lees dan verder!

We willen vakgenoten verbinden. AAG is hierin faciliterend, en stelt haar netwerk, kennis en ervaring beschikbaar voor iedereen binnen dit netwerk. Wij hopen en verwachten dat de leden van het netwerk in staat zijn om hetzelfde te doen. We halen en brengen onderling. Met als doel, dat we elkaar blijven inspireren. Met elkaar steeds nieuwe wielen uitvinden, om zo altijd een paar stappen vooruit te lopen. Verbetering te vinden in wat er is en wat de toekomst ons te bieden heeft.

Doe de test!

Ben jij De Nuchtere Visionair?

Wat mag je van het kennisnetwerk verwachten?

De aankomende tijd staat volledig in het teken van De Nuchtere Visionair. Het boek van collega Roger Boersma biedt hiervoor uiteraard een mooie leidraad. Ook zullen wij je af en toe bevragen, zodat wij op zoek kunnen gaan naar een vorm die voor jullie het meest passend is. Het netwerk mag wat ons betreft organisch ontstaan, en zoals beloofd zal AAG hierin faciliteren waar mogelijk. Maar op inhoud, vorm, intensiteit etc. sluiten wij liever aan op de behoeften van de deelnemers en willen we vooral vooraf niet alles al in beton gegoten hebben. De komende periode gaan we dus op zoek naar Nuchtere Visionairs of NV in wording binnen de wereld van de zorg. En bouwen we mét jullie aan het kennisnetwerk.

Op donderdag 22 september 2022 organiseren wij de kick-off van het netwerk bij het 50|50 hotel Belmont van het Leger des Heils in Ede. Op het programma staan het ‘Leren en creëren als Nuchtere Visionair’ en inspirerende bijdragen van sprekers Bas Ruyssenaars van Het Instituut van Briljante Mislukkingen en auteur Joseph Oubelkas.

Meer informatie

Roger Boersma verkent in zijn boek De Nuchtere Visionair de lessen en inzichten uit het verleden, heden en de toekomst. Als strateeg en conceptontwikkelaar bij AAG helpt Roger zorgorganisaties met vernieuwende huisvestings- en innovatievraagstukken. Van ouderenzorg en gehandicaptenzorg tot en met de GGZ. Kenmerkend hierbij is zijn wijkgerichte benadering, het denken vanuit ecosystemen en zijn kijk op mens en technologie. Wil je een exemplaar van het boek De Nuchtere Visionair ontvangen?

Vraag het boek aan

De Nuchtere Visionair

Waar je op kunt rekenen

  • Een boek met nieuwe inzichten en praktische tips
  • Regelmatige kennissessies met vakgenoten
  • De nieuwste innovaties in wonen, zorg, welzijn en werken

Met een vernieuwende blik op vastgoed, zorg en innovatie, word je aan het denken gezet over het veranderende zorglandschap en hoe je daar zelf een bijdrage aan kunt leveren.

Carolien Vermaas senior adviseur
Ik meld me aan voor:(Vereist)
De kick-off van het kennisnetwerk is alleen toegankelijk voor leden van het kennisnetwerk De Nuchtere Visionair. Ben je nog geen lid? Door je in te schrijven voor de kennissessie, word je ook lid van het netwerk.
Ja,(Vereist)
Ja,(Vereist)
Privacy statement(Vereist)
U vindt het privacy statement hier.

Meer weten over De Nuchtere Visionair? Neem contact met mij op!

Deel dit evenement