Over dit artikel

Staat sturing en beheersing op uw agenda? Wilt u het gedeeld eigenaarschap hiervan in uw organisatie verbreden of vergroten? En bent u toe aan een verfrissende aanpak en doelgerichte uitkomsten? Dan komen wij graag met u in contact.

Regelmatig krijgen wij vragen over hoe de planning & control en sturing van de organisatie kan worden verbeterd. Onze kennis en ervaring hebben wij verwerkt in een nieuwe methodiek voor de zorg: De Quick Scan Sturing: een gestandaardiseerde aanpak die bestuur en management helpt om snel inzicht te krijgen in de sturingselementen die voor de eigen organisatie relevant zijn en, misschien nog wel belangrijker, hoe de sturingselementen zich tot elkaar verhouden en welke invloeden er zijn. Daarnaast vergroot de Quick Scan Sturing het gedeeld eigenaarschap binnen de organisatie en het sturen op prestaties als een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Met deze Quick Scan Sturing krijgt u als organisatie in een aantal logische stappen inzicht in de kwaliteit van uw sturing. Dit voor de sturingselementen die relevant zijn voor de specifieke situatie van uw organisatie. Daarbij krijgt u concrete adviezen waarmee de sturing kan worden verbeterd.  Door deze adviezen vervolgens uit te voeren, gaat u sturen op de realisatie van de eigen (strategische) doelstellingen, gericht op beheersing van risico’s en benutting van kansen. Kortom: u bent in control.

Wij doen dit aan de hand van ons sturingsmodel, waarbij we kijken naar de belangrijkste sturingselementen met onderscheid naar data & processen, informatie & inzicht en sturen & beheersen. Graag leggen wij dit model en onze aanpak nog een keer verder aan u uit.

 

Pilot: helpt u mee?

Wij willen onze gestandaardiseerde methodiek testen bij een pilotklant. Dus bent u als organisatie aan het worstelen met sturingsvraagstukken, meld u zich dan bij ons aan. Wij gaan graag met u in gesprek.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Robert Weij