Over dit artikel

AAG vindt ontwikkeling belangrijk en bood mij de kans om de bootcamp ‘Succesbeheer Traineeship’ bij AFAS te volgen. Drie dagen per week, acht weken lang was ik te vinden op de locatie van AFAS in Leusden. In deze acht weken heb ik enorm veel geleerd en informatie opgedaan over zowel de software zelf, de ontwikkelingen, maar ook een stukje cultuur van AFAS mogen beleven en nieuwe collega’s leren kennen. Ik vertel hier graag meer over.

AFAS stelde één eis aan het traineeship en dat was het meenemen van een case waar ik die acht weken aan zou gaan werken. Mijn ‘Kees’ was het bouwen van een Payroll Cloud. Door middel van deze case had ik een goede focus op wat ik allemaal wilde leren gedurende deze bootcamp. Ik benoem hier focus, omdat dit erg belangrijk is tijdens deze weken. Het traineeship bestaat uit workshops, meetings en vrije invulling zodat je, wanneer je het traineeship afrondt, door middel van deze case de basiskennis van de software hebt opgedaan. Ik kreeg de gelegenheid om een hele specifieke inrichting te doen en daarmee kon ik de basisfunctionaliteit heel goed toepassen en er veel meer uit halen dan wanneer ik geen specifieke focus had. De gerichte vragen over de Payroll Cloud stopten pas toen de volledige case voor mij was afgerond.

Het traineeship bestaat uit workshops, meetings en vrije invulling.

De belangrijkste aspecten die ik heb geleerd tijdens de traineeship zijn: autorisatie, het bouwen van workflows en het stylen van In- en OutSite. Dit zijn ook de basisvaardigheden die je moet hebben als een succesbeheerder. Daarnaast heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en heb ik met mijn medetrainees afgesproken dat we contact zullen onderhouden.

Al met al was het erg de moeite waard en kijk ik terug op een geslaagd traineeship, waar ik mijn Payroll Cloud succesvol heb gepresenteerd en opgeleverd!

Deel deze blog

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!