Over dit artikel

Wanneer een werkgever in 2020 € 125.000 of meer subsidie voor het uitkeren van de zorgbonussen aan zorgmedewerkers heeft ontvangen en deze heeft de zorgbonussen in 2020 volledig uitgekeerd, dan is de uiterste verantwoordingsdatum voor deze subsidie verzet naar 3 juni 2022. De eerdere datum van 3 juni 2021 komt hiermee te vervallen.

Deze nieuwe datum gold al als uiterste verantwoordingsdatum voor de subsidies vanaf € 125.000, die de werkgever geheel of gedeeltelijk in 2021 uitkeerde. De datum 3 juni 2022 geldt nu dus voor alle subsidies van € 125.000 of meer.

De reden waarom deze datum wordt verschoven is dat het ministerie van VWS bij het opstellen van het protocol zoekt naar een balans tussen een beperkte administratieve druk voor zorgaanbieders en voldoende informatie voor een rechtmatigheidsoordeel. Een protocol dat hieraan voldoet, is nog niet afgerond. Hierdoor kon de werkgever dit protocol niet betrekken bij de totstandkoming van de jaarrekening 2020.

De beslissing om de datum aan te passen is genomen in overleg met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Momenteel wordt het protocol verder uitgewerkt.

Klik hier voor het nieuwsbericht op de website van Dus-I.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Monique Straver