Over dit artikel

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor zorgorganisaties met een drank- en horecavergunning. De veiligheidsregio’s hebben een noodverordening afgegeven die bepaalt dat alle horecagelegenheden de komende tijd dicht moeten. U riskeert een boete, als u zich hier niet aan houdt.

Op 13 maart verscheen in verschillende veiligheidsregio’s de verordening dat er geen bijeenkomsten van meer dan 100 personen meer mochten plaatsvinden. Vanaf 16 maart is de eerdere verordening aangescherpt. In deze laatste verordening wordt gesteld dat het verboden is horecagelegenheden, sport- en personeelskantines, theaters, bioscopen e.d. open te stellen voor publiek.

De noodverordening wordt afgegeven door de veiligheidsregio en geldt voor alle bedrijven met een drank- en horecavergunning. Indien uw zorgorganisatie een horecavergunning heeft, dient u zich tot nader order aan de verordening te houden. Veel zorghoreca was al vóór 13 maart op vrijwillige basis gesloten, maar die vrijblijvendheid is er nu af. Uw restaurant voor cliënten en medewerkers mag pas weer open, als de noodverordening is opgeheven. Vooralsnog is de verordening geldig tot en met 6 april. U riskeert een boete wanneer u zich hier niet aan houdt.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Michel van Tilborg