Over dit artikel

Met behulp van eHerkenning kunnen ondernemers en bedrijven zich online identificeren en zo vertrouwelijke gegevens veilig uitwisselen met (overheids)organisaties, zoals de Belastingdienst en UWV. eHerkenning is verplicht, maar niet gratis en daarom komt er een tijdelijke compensatieregeling.

Via de Compensatieregeling kosten eHerkenning Belastingdienst kunnen organisaties een compensatie aanvragen van €24,20 inclusief btw per jaar. Dit bedrag is gebaseerd op de laagste prijs in de markt. De regeling loopt van september 2020 tot en met juli 2022 en geldt alleen voor de aanschaf van één Belastingdienst eH3-inlogmiddel.

De compensatie geldt niet voor eenmanszaken en zzp’ers, omdat zij gratis belastingaangifte kunnen doen met DigiD. Ook de kosten die een intermediair maakt om de eHerkenning aan te schaffen vallen niet onder de compensatieregeling.

De compensatie kan vanaf september aangevraagd worden via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer informatie over de compensatieregeling vindt u in de kamerbrief van de Rijksoverheid. Over eHerkenning leest u meer op de website van de Belastingdienst.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Monique Straver