Over dit artikel

In verband met het voortduren van de coronacrisis, gaat de Belastingdienst een aantal maatregelen verlengen. Op 28 mei jongstleden is aangekondigd dat deze maatregelen zijn verlengd tot 1 oktober 2020.

Het gaat om de volgende maatregelen:

Bijzonder uitstel van betaling

De periode waarin organisaties bijzonder uitstel van betaling kunnen aanvragen, is verlengd tot 1 oktober 2020. Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen van een (naheffings-) aanslag hoeven tot die tijd ook niet betaald te worden als er uitstel is aangevraagd.

Organisaties krijgen bij de eerste aanvraag direct 3 maanden uitstel van betaling. Voor die 3 maanden hoeft men maar één keer een verzoek in te dienen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw). Organisaties kunnen ook voor een langere periode dan 3 maanden uitstel aanvragen. Daarbij is van belang dat zoveel mogelijk geld ook echt in de organisatie blijft. Om dit extra te waarborgen, moeten organisaties bij uitstel langer dan 3 maanden verklaren dat ze geen dividenden en bonussen uitkeren, of eigen aandelen inkopen.

Belastingrente en invorderingsrente

De belastingrente en invorderingsrente voor alle belastingmiddelen zijn tot 1 oktober 2020 verlaagd naar 0,01%.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Monique Straver