Over dit artikel

Het Nederlands Instituut Register Payroll Accounting (NIRPA) heeft op zijn jaarlijkse congres de onderzoeksresultaten van het nieuwe trendonderzoek onder salarisprofessionals gepresenteerd. Hieruit blijkt dat met name de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de beroepsgroep bezighoudt.

89% van de salarisprofessionals is van mening dat AVG zorgt dat het werk van de salarisprofessional complexer is geworden. Meer dan de helft van hen (56%) verwacht dat dit ook in 2019 een belangrijk thema blijft. De invoering van deze wet maakt het werk complexer: bijna 6 op de 10 salarisprofessionals geeft aan dat de werkdruk is toegenomen door de AVG.

Dat blijkt uit het ‘Trendonderzoek Salarisprofessionals 2018’ van het NIRPA, waarin de functie van salarisprofessionals in Nederland wordt onderzocht. Het onderzoek geeft inzicht in trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied van de salarisprofessionals. Het NIRPA wil hiermee salarisprofessionals, werkgevers en afnemers van salarisdiensten informeren over de vele veranderingen die het vakgebied doormaakt en de daarbij behorende consequenties.

Benieuwd naar alle uitkomsten? Download het volledige trendonderzoek hier.

Blijf op de hoogte! Meld u aan
voor de AAG Nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit artikel

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op!

Marloes van Caulil
Marloes van Caulil consultant personeelsadministratie
m.vancaulil@aag.nl